• Đerlek: Juče kršene mere na svakom koraku – u parkovima, na šetalištima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek ocenio je danas da u Srbiji pod hitno mora da se menja kontrola sprovođenja mera za suzbijanje kovida 19.

    Ðerlek je ukazao na to da su juče kršene epidemiološke mere na svakom koraku i u svakom gradu – u parkovima, na šetalištima…

    „Možemo mi donositi kakve god hoćemo mere, ali ako nema dobre kontrole, onda nam to ništa ne vredi. Puna šetališta su isto kao da na Marakanu pustite 50.000 navijača. To smo juče imali na Adi Ciganliji“, rekao je Ðerlek za TV Pink.

    Naglasio je da „ovu bitku možemo da dobijemo samo zajednički i uz poštovanje epidemioloških mera“ i dodao da Krizni štab može donositi još strože mere, ali je mnogo važnije to koliko se one poštuju.

    „Zdravstveni sistem trpi ogroman pritisak u poslednja dva-tri meseca i ne mogu da kažem da je pitanje dana koliko ćemo izdržati, ali mogu da kažem da je situacija izuzetno ozbiljna i da nam u ovom trenutku treba velika solidarnost“, kaže Ðerlek.

    Dodaje da mere daju rezultate u smislu da nema akutnog, kontinuiranog skoka, već su brojevi novozaraženih sve vreme „zakucani“ visoko i da se dnevno beleži po 5.000 novih slučajeva, od kojih mnogi zahtevaju hospitalizaciju, pa su bolnice prepune.

    Masovna imunizacija je, kaže, najjače oružje koje može da nam pomogne u borbi protiv virusa.

     

     

    Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Ðerlek ocenio je danas da u Srbiji pod hitno mora da se menja kontrola sprovođenja mera za suzbijanje kovida 19

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Od 1. maja jeftiniji gas za privredu

    Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je za RTS da će gas za privredu od maja biti jeftiniji za 15 odsto. Do kraja godine obećava i priključenje oko 70.000 domaćinstava na […]