• Đilas,Trifunović i Tadić razmišljaju o izlasku na izbore, DS traži odlaganje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Lideri Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, saglasili su se da bi septembar bio bolja opcija za izbore, ali svakako razmišljaju i o izlasku na izbore 21. juna, piše „Blic“.

    Pozivajući se na nezvanična saznanja, list prenosi da su Tadić, Đilas i Trifunović o parlamentarnim izborima razgovarali na sastanku pre dva dana u Beogradu na kome, kako tvrdi izvor „Blica“ blizak trojici lidera opozicionih stranaka, nije bilo velikih pretenzija ni odluka, već je svako od sagovornika rekao šta misli na tu temu.

    List prenosi da je jedna ideja o kojoj se razgovara da DS, SDS, ŠP i PSG budu jedna kolona, građanska i proevropska, i u njoj se ne bi našle Narodna stranka i Dveri.

    Kako objašnjava izvor lista, ideja o kojoj se Đilas saglasio s Tadićem je da se formira velika Demokratska stranka, ali kako je do izbora ostalo malo vremena, moralo bi da se sačeka da oni prođu.

    Izvor kaže i da su Đilas i Trifunović, nakon sastanka s Tadićem, razgovarali i sa predsednikom Dveri Boškom Obradovićem.

    „Obradović je veoma odlučan da na izbore treba da se izađe, ali to nije nikakav novi stav, on već dugo tako razmišlja“, navodi izvor blizak lideru Dveri.

    Narodna stranka, kako saznaje „Blic“, ostaje pri ranijoj odluci da se na izbore ne ide, a izvor lista iz te stranke je naveo da su znali od početka da bi ovako nešto moglo da se dogodi i da pojedini prekrše odluku o bojkotu.

    „Kako sada da objasnimo biračima da su se uslovi naprasno stvorili i da odustajemo od svega o čemu smo mesecima pričali“, kaže izvor lista iz Narodne stranke.

    „Blic“ prenosi da je sastanak Tadića, Đilasa i Trifunovića zakazan nakon što je Trifunović najavio izlazak na izbore i da je to bio „opušten prijateljski razgovor koji je trajao dva-tri sata“.

    Ostalo je, prenosi list, da svako od predstavnika te tri stranke priča sa svojim timom, pa da se opet sastanu i eventualno odluče šta da čine.

    Sastanku nisu prisustvovali ni lider DS Zoran Lutovac ni predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

    DS pozvala EP da podrži odlaganje izbora u Srbiji

    Potpredsednik Demokratske stranke Dejan Nikolić pozvao je predstavnike Evropskog parlamenta da dođu u Srbiju i podrže odlaganje izbora.

    Nikolić je, kako je saopštila DS, taj poziv uputio juče na samitu EU-Zapadni Balkan na kome je govorio.

    DS nije precizirala, ali je verovatno reč o video samitu evropskih socijalista, koji je, kao i samit naprednjačkih evropskih partija, održan juče kao politički skup.

    Nikolić je rekao da se izborni uslovi nisu poboljšali, nego da su, usled epidemije korona virusa dodatno pogoršani, i da je zato za DS neprihvatljivo da izbori budu održani 21. juna.

    Lideri Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović, saglasili su se da bi septembar bio bolja opcija za izbore, ali svakako razmišljaju i o izlasku na izbore 21. juna, piše „Blic“.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija