• Dojave o bombama širom Beograda

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Nakon dojava o postavljenim bombama u beogradskim osnovnim školama, stigla je pretnja da su bombe postavljene na mostovima u Beogradu, u tržnim centrima, ZOO vrtu, restoranima i železničkoj stanici.
     

    Kako piše Blic, pretnje su upućene za Brankov most, Most gazela, Novi železnički most, Most na Adi, Pančevački most, Narodni muzej, Delta Citi, TK Zmaj, Ada Mall, Tržni centar Stadion, Tržni centar Konjarnik, Beogradski zoološki vrt, Javni akvarijum i tropikarijum, McDonald’s Bežanijska kosa, Evrodom beogradski aerodrom, Glavnu stanicu Beograd, predsednikovu kuću, Gradsko veće, svaku elektrana, svaki objekat za prečišćavanje vode, rusku ambasadu.

     

    Dojava o bombi stigla je i na adresu Tržnog centra Stadion u Beogradu, gde je zakazana utakmica fudbalera Voždovca i Partizana u Super ligi Srbije.

     
    „Partizan je u kontaktu sa FK Voždovac i nakon pregleda MUP-a Srbije i potvrde da se utakmica može odigrati nastavićemo sa utvrđenim aktivnostima za danas“, naveo je Partizan u kratkom saopštenju.
     
    Agenciji Beta je u MUP-u Srbije potvrđena ova informacija i rečeno da je pregled u toku.
     
    Prethodno je u 21 osnovnu školu, pre početka popodnevne smene, stigla dojava o bombama.
     
    Mejl sa obaveštnjem je poslat sa iste adrese, kao i jutros kada je ista poruka stigla u 97 osnovnih škola, piše Blic.
     
    Zbog dojava je otkazana i nastava u popodnevnoj smeni u većini škola, a časovi će se odvijati onlajn.
     
    Podsećamo, veliki broj osnovnih škola u Beogradu, kao i pojedine srednje škole, jutros je dobilo dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Nakon detaljnih provera većine škola, utvrđeno je da su dojave bile lažne.
     
    „Mangupi u našim redovima“
     
    Vojni analitičar Aleksandar Radić ocenjuje da iza učestalih dojava o podmetanju bombi u škole, tržne centre i druge ustanove najverovatnije stoje „mangupi u našim redovima“ koje su na te akcije podstakle organizovane pretnje upućivane Er Srbiji.
     
    On je rekao da je iza pretnji o postavljanju eksplozivnih naprava na letovima Er Srbije ka i od Rusije, stajalo „strano delovanje“ dok je kod masovnih dojava o bombama u školama u pitanju „drugi domen“.
     
    „Tu već možemo tražiti mangupe u našim redovima. Iza masovnih pretnji najverovatnije stoji grupa pojedinaca koje su podstakle pretnje upućivane Er Srbiji, a koje su imale jasan politički motiv“, kazao je Radić.
     
     
     
     

    Nakon dojava o postavljenim bombama u beogradskim osnovnim školama, stigla je pretnja da su bombe postavljene na mostovima u Beogradu, u tržnim centrima, ZOO vrtu, restoranima i železničkoj stanici.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija