• Đoković se obratio Srbiji: Želim da se vratim u Australiju i igram na Rod Lejver areni

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Bez obzira na sve što mi se dogodilo u Australiji želim da se vratim u Melburn i ponovo zaigram na Rod Lejver Areni, to je moj najuspešniji teren u karijeri, izjavio je najbolji teniser sveta Novak Ðoković.

    Ðoković je u intervjuu za RTS, prvom za srpske medije posle deportacije iz Australije, rekao da veoma poštuje australijski narod i da će kada okonča karijeru tu zemlju uvek pamtiti po lepom.

    „Nemam ništa protiv Australijanaca, imam lepu konekciju sa njima. Sami rezultati su dokaz kako se osećam svaki put kada odem tamo. Mnogo nezboravnih teniskih momenata sam doživeo u toj zemlji, nezavisno šta se dogodilo, i nemam ništa protiv naroda u Australiji. Ovo je bilo potpuno neočekivano, to je teško zaboraviti. Želim da se vratim u Australiju i ponovo igram na Rod Lejver areni, gde sam beležio najbolje rezultate u karijeri“, rekao je Đoković.

    On je dodao da „život ide dalje“ i da se sada bolje oseća nego što je to bio slučaj dok je boravio u Australiji. Kaže da nije planirao da gleda finale Australijan opena između Rafaela Nadala i Danila Medvedeva.

    „Nisam želeo da pratim finale, kad ne učestvujem ili ispadne, nemam naviku da pratim turnir do kraja. Nije mi bilo lako, jer sam želeo da budem u finalu. Morao sam zbog okolnosti koje sam imao kod kuće da pratim finale, iako nisam želeo da gledam. Sin i supruga su zdušno navijali, svako za drugog igrača, pa sam morao da gledam s njima. Za razliku od mene koji sam se distancirao emotivno od tog meča, supruga i sin su zdušno navijali“, dodao je Đoković.

    Na pitanje voditelja da li bi se išta od ovoga dešavalo da je u Melburn došao sa pasošem Velike Britanije, a ne Srbije, Novak je rekao:

    „Ja se ne žalim što sam prolazio kroz golgote u životu, jer postoje ljudi koji prolaze kroz gore stvari. Ja se bavim poslom koji volim. Uvek sebe podsećam na odrastanje jer me to osvešćuje i tera da cenim sve ono što imam. Svako nosi krst koji može da podnese. Zahvalan sam na svemu što mi život i Bog daju, naučiću lekcije i postaću bolja verzija sebe i kao čovek i kao teniser“.

    Podsetimo, prvi reket sveta nije mogao da započne sezonu odbranom titule na uvodnom godišnjem grend slemu u Melburnu, Otvorenom prvenstvu Australije.

    On je prošlog meseca deportovan iz Australije nakon što mu je tamošnja vlada ukinula vizu. Đoković je tada rekao da je dobio medicinsko izuzeće da uđe u zemlju kako bi igrao na Australijan Openu pošto se nedavno oporavio od koronavirusa. Međutim, ministar za imigraciju Aleks Houk mu je otkazao vizu na osnovu toga što bi njegovo prisustvo moglo da „podstakne nemire“ i utiče na antivaksersko raspoloženje u zemlji.

    „Bio sam spreman da ne idem u Australiju do trenutka kada se ukazala prilika da medicinskim izuzećem mogu da učestvujem na turniru. Dva nezavisna medicinska panela su analizirala i uzimala u obzir medicisnku dokumenaciju, i to anonimno, nisu zanali da sam to bio ja. Što se tiče mog izuzeća – nevakcinisan status i skorašnja infekcija, taj slučaj smo imali nas troje. Češka teniserka, hrvatski trener i ja. Njima su isto ukinute vize“, rekao je Đoković.

    Takođe, rekao je da je polovinom decembra kada je prisustvovao košarkaškoj utakmici Crvene zvezde i Barselone odlučio da se testira nakon što je jedan košarkaš Barselone bio pozitivan.

    „Uradio sam antigenski test i bio sam negativan i zato sam otišao na svečanost Teniskog saveza i uručio nagrade mladim teniserima. Rezultat PCR testa dobio sam dva sata kasnije i bio sam pozitivan. Nikada ne bih pozitivan išao na viđanje sa decom“, istakao je Ðoković i ponovio da je greška što je dan kasnije sa pozitivnim testom uradio intervju i fotografisanje za „Ekip“, ali da je to uradio iz poštovanja prema novinaru i listu.

    Istakao je da ne žali što je na Instagramu objavio da je dobio medicinsko izuzeće, iako je možda to napravilo problem.

    „Vaspitavan sam i odrastao sam u domu gde se vrednuje iskrenost i otvorenost, u skladu sa tim sam postupio. Svestan sam da uoči odlaska u Australiju moje ime se provlačilo u medijima kao neko ko nije vakcinisan. Trudio sam da zadržim stav o vakcinaciji, da je to moja privatna stvar. Kada sam odlazio u Australiju, odlučio sam da to objavim na društvenim mrežama. Bilo je kako je moralo biti“.

     

    Bez obzira na sve što mi se dogodilo u Australiji želim da se vratim u Melburn i ponovo zaigram na Rod Lejver Areni, to je moj najuspešniji teren u karijeri, izjavio je najbolji teniser sveta Novak Ðoković.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]