• Đorđević: Radimo na transformaciji Pošte Srbije u akcionarsko društvo

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Vršilac dužnosti Pošte Srbije Zoran Đorđević izjavio je da su toku pripreme za transformaciju Pošte Srbije u akcionarsko društvo i da se radna grupa bavi optimizacijom svih poslovnih procesa Pošte.

    „Vlada Srbije je osnovala radnu grupu koja radi zajedno sa nama, pošto imamo i radne grupe u okviru Pošte Srbije. Mi prvenstveno želimo da ubrzamo i racionalizujemo naše poslovne procese. Potrebno je da utvrdimo kako i u kom pravcu će ići transformacija“, rekao je Đorđević Tanjugu.

    On je istakao da će pošte biti otvaranje širom Srbije u manjim mestima, kao i da je zajednička ideja Pošte i predsednika Aleksandra Vučića da u svakom mestu građanima bude dostupna usluga pošte.

    „Da probamo da pružimo usluge našim građanima kako bi oni ostali. Nama je ideja da u svakom selu koje ima 500 i više stanovnika postoji neka vrsta `haba`. Tu će biti pored Pošte Srbije i Dunav osiguranje, Telekom Srbija i Poštanska štedionica i faktički da pružimo našim građanima da na jednom mestu mogu da odrade sve“, rekao je Đorđević.

    To će otvoriti i nova radna mesta, dodao je on i istakao da će na taj način dodatno motivisati ljude da ostanu da žive i rade u tim manjim mestima.

    Đorđević je kazao da je razgovarao i sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, sa idejom da se primeni iskustvo nekih drugih zemalja i Pošti povere određene poslove MUP-a.

    „Obzirom da je i Pošta država, ideja je da MUP Srbije deo svojih zaposlenih prebaci tamo gde su potrebni za operativne poslove i smanji administraciju na šalterima, tako da određene šalterske poslove prepuste Pošti Srbije“, objasnio je Đorđević.

    Kako je rekao, s obzirom da Pošta Srbije ima 1.534 lokacije, a možda i više, ona ima mogućnost da se sve ono što je vezano za pasoše, lične karte, produženja vozačke dozvole, obavlja u Pošti Srbije, kao i da bude potpuno sigurno.

    Što se tiče broja pošti koje je planirano da budu otvorene širom zemlje, Đorđević kaže da se trenutno radi na racionalizaciji i kategorizaciji pošti, te da će naknado biti poznato o kom broju je reč, zavisno od potreba.

    „Pravimo nekoliko kategorija pošta – prvog, drugog, trećeg, petog, šestog, sedmog reda. To će jasno pokazati kako će da izgledaju, koje poslove da obavljaju, i za koji broj stanovnika. Recimo, da nemamo upravnike u tri male pošte koje su na kilometar udaljene jedna od druge. Ideja je da imamo jednog koji će da pokrije sve tri, da uštedimo ljude, a da onda te ljude iskoristimo za otvaranje drugih pošti“, rekao je Đorđević.

    Vršilac dužnosti Pošte Srbije Zoran Đorđević izjavio je da su toku pripreme za transformaciju Pošte Srbije u akcionarsko društvo i da se radna grupa bavi optimizacijom svih poslovnih procesa Pošte.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]