• Druga presuda za kršenje samoizolacije – 2 godine zatvora

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Osnovni sud u Požarevcu osudio je danas na dve godine zatvora okrivljenog iz okoline tog grada koji je po povratku iz inostranstva prekršio meru obavezne samoizolacije.

    Sud mu je, takođe, danas produžio pritvor do pravosnažnosti presude, odnosno do upućivanja na izdržavanje kazne, rekla je Tanjugu sudija i portparol suda Dragana Jevremović Todorović i dodala da je ovo prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe.

    Suđenje je održano putem skajpa – video vezom između suda i pritvorske jedinice u Požarevcu, tako što su u sudnici bili sudija, tužilac i branilac okrivljenog, a okrivljeni u pritvorskoj jedinici, pojasnila je Jevremović Todorović.

    Ona je ukazala da je okrivljeni osuđen zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima u vreme epidemije.

    „Posledica ovog krivičnog dela je prouzrokovanje opasnosti i širenje zarazne bolesti među ljudima“, ukazala je portparolka.

    Branilac okrivljenog Vladimir Rajčić rekao je da se obrana njegovog branjenika zasniva na tome da je on ušao u Srbiju pre uvođenja vanrednog stanja, te da prilikom ulaska na graničnom prelazu Horgoš njega niko nije ni pismeno ni usmeno obavestio o obavezi pridržavanja propisa Vlade prilikom epidemije.

    On zbog toga, kako tvrdi njegov advokat, nije ni bio svestan da je u obavezi da bude u samoizolaciji određeni period.

    „Ponašao se normalno, nije se krio, išao je po selu, u prodavnicu, sekao drva, jer nije bio svestan obaveze samoizolacije. Mislio je da se to odnosi na one koji su ušli u Srbiju posle uvođenja vanrednog stanja“, rekao je Rajčić Tanjugu.

    Advokat smatra da je kazna od dve godine, za njegovog branjenika, koji nikada nije bio osuđivan previsoka i najavio je da će uložiti žalbu.

     

     

    Osnovni sud u Požarevcu osudio je danas na dve godine zatvora okrivljenog iz okoline tog grada koji je po povratku iz inostranstva prekršio meru obavezne samoizolacije.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]