• DRŽAVNI SEKRETAR: Infekcija se smanjuje u Vojvodini i u Beogradu, uskoro dvostruko više testiranja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić izjavio je danas da se u našoj zemlji dnevno uradi približno 3.000 testiranja na COVID-19, a da će, instaliranjem dve laboratorije koje su stigle kao donacija kompanija iz Kine, kapaciteti biti dvostruko povećani, piše 021.
     
    Vekić je u izjavi za Televiziju Pink naveo da je Srbija dobila donaciju vrednu 710.000 evra od kineskih kompanija, a pritom će jedna laboratorija biti montirana u KC Srbije, a druga u Niškom okrugu.
     
    Prema njegovim rečima, laboratorija koja će biti u KC Srbije počeće sa radom od utorka, 21. aprila i obrađivaće 2.000 testova dnevno, dok se druga laboratorija gradi iz temelja i njeni kapaciteti biće 1.000 testova dnevno.
     
    Sa ove dve laboratorije, kako je ponovio, biće dvostruko povećan broj testiranja, tako da će dnevni kapacitet biti više od 6.000 testova.
     
    Državni sekretar je naglasio da podaci pokazuju da se smanjuje nivo infekcije u Vojvodini i Beogradu, ali da je sada najveći priliv pacijenata u Niškom, Topličkom, Rasinskom i Podunavskom okrugu, zbog čega se mere koje je Vlada uvela moraju postepeno ukidati.
     
    Vekić je ukazao na to da će rezultati policijskog časa koji traje od petka od 17 časova do utorka do pet časova biti vidljivi narednog vikenda, navodeći da smo sada u situaciji kada se pokazuju rezultati mera preduzetih prošle nedelje.

    Državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić izjavio je danas da se u našoj zemlji dnevno uradi približno 3.000 testiranja na COVID-19, a da će, instaliranjem dve laboratorije koje su stigle kao donacija kompanija iz Kine, kapaciteti biti dvostruko povećani

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija