Demokratska stranka
Srbija

DS: Da li će vlast dozvoliti da učenici postanu taoci lažnih dojava o bombama u školama?

Izvor: 
013info Sub, 21/05/2022 - 09:45


Broj dojava o bombama u školama se svakog dana uvećava i sada imamo situaciju da se dnevno i u više stotina škola prekida nastava, a roditelji prvaka moraju da napuštaju radna mesta kako bi došli po svoju decu, u školama na čije je adrese stigao mejl sa dojavom. Prekida se normalan nastavni proces, a moguće je da se i školska godina, zbog toga, dodatno produži, saopštava DS.

Zbog toga Resorni odbor Demokratske stranke za obrazovanje pita Vladu Srbije šta će učiniti da učenici, a posledično i roditelji, ne postanu taoci nekih pomračenih umova koji puštaju lažne dojave o bombama? Bezbednosne službe su opet pokazale da nisu u stanje da otkriju počinioce ovih nedela, jer je stranačka pripadnost i poslušnost, a ne stručnost, bila osnovni motiv za imenovanje i izbor ljudi koji su zaduženi za bezbednost svih građana Srbije.

I pored pomenutih dojava, bezbednost dece u školama je na niskom nivou, pa još jednom pozivamo Vladu Srbije da, za početak:

- obezbedi finansiranje i kontrolu obezbeđenja u svakoj školi,

- uspostavi sistem potpune kontrole ulazaka u školu (učenici i zaposleni da dobiju kartice za beskontaktno otvaranje vrata i kapija i da se vodi detaljna evidencija o ulasku ostalih lica u školu).
MarketingNajnovije vesti