• DS: Poništiti privatizaciju instituta „Jaroslav Černi“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Resorni odbor Demokratske stranke za rudarstvo i energetiku se pridružuje zahtevu da se poništi privatizacija Instituta „Jaroslav Černi“, koji je objavio Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije. Svi smo svesni ogromnog značaja ove institucije, njenog kadrovskog potencijala i ogromne dokumentacije koja je pohranjena u njenim arhivama. Ovo blago pripada svim građanima Srbije, a ne grupi kontraverznih preduzetnika koji teško mogu da objasne poreklo svog kapitala. U centru aktivnosti Instituta nalaze se teme kao što su poplave, bujice, odbrane od leda, očuvanja pijaće vode i životne sredine, što predstavlja najveće izazove sa kojima se suočava naše društvo, navodi se u saopštenju DS-a.

    Jasno je da prodaja Instituta može dovesti do nesagledivih štetnih posledica po živote, zdravlje i imovinu građana Srbije. Ukoliko se Vlada Republike Srbije ogluši o ove argumentovane i opravdane zahteve i bude oklevala u poništavanju ove nerazumne odluke, smatraćemo je suizvršiocem u neviđenoj pljački i ugrožavanju zdravlja svih građana Srbije. Poručujemo im da nakon izbora 3. aprila i formiranja nove vlasti koja će osloboditi Srbiju, niko neće moći da se pravda čuvenom rečenicom “da je samo radio svoj posao”. Ako i pored javnih upozorenja, ipak odluče da učestvuju u radnjama koje nanose štetu interesu i zdravlju građana Srbije, jedino što mogu da očekuju jesu kazne propisane zakonom za takva dela.

    Takođe, oni koji se drznu da okupiraju Makiško polje i stave ga na raspolaganje pohlepnim građevinskim investitorima, imaće isti tretman. Vodo-snabdevanje Beograda je prioritet najvišeg reda. Nijedna bahata profitom motivisana interesna grupa neće biti u prilici da nadjača interese Beograđana.

    Demokratska stranka se zalaže da voda kao strateški resurs za našu budućnost, život i opstanak na ovim prostorima bude pod zaštitom najvišeg pravnog akta – Ustava. Sledeći praksu razvijenih država Evropske unije kojoj težimo, građanima obećavamo da ćemo nakon promene vlasti uvesti strogu ustavnu i zakonsku zaštitu vodnih resursa, naročito vode za piće, dodaje se u saopštenju.

    Resorni odbor Demokratske stranke za rudarstvo i energetiku se pridružuje zahtevu da se poništi privatizacija Instituta „Jaroslav Černi“, koji je objavio Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije. Svi smo svesni ogromnog značaja ove institucije, njenog kadrovskog potencijala i ogromne dokumentacije koja je pohranjena u njenim arhivama. Ovo blago pripada svim građanima Srbije, a ne grupi kontraverznih preduzetnika koji teško mogu da objasne poreklo svog kapitala. U centru aktivnosti Instituta nalaze se teme kao što su poplave, bujice, odbrane od leda, očuvanja pijaće vode i životne sredine, što predstavlja najveće izazove sa kojima se suočava naše društvo.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija