• DS: U toku čistka sindikalaca u prosveti koji se protive režimu Aleksandra Vučića

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Demokratska stranka saopštila je da Srpska napredna stranka, u paničnom strahu od gubitka vlasti, pokušava da iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije isključi sve njene članove koji otvoreno ne podržavaju vlast Aleksandra Vučića.

    Na ovaj način, kako navode, žele da uguše sve potencijalne proteste učitelja i nastavnika, koji su na svaki način poniženi od strane aktuelne vlasti.

    – Rukovodstvo ovog sindikata se stavilo apsolutno u funkciju vlasti i već nekoliko nastavnika koji javno kritikuju i deluju protiv ove štetočinske vlasti – isključeno je iz sindikata, a nastavlja i dalje sa pokretanjem postupaka protiv nepodobnih članova. Zbog takvog delovanja je pokrenuto već nekoliko sudskih postupaka, ali to ne sprečava vrh sindikata da svojim postupcima nastavlja sa razaranjem ovog sindikata. Sindikat povremeno upućuje blagu kritiku prema Ministarstvu, kako bi opravdao svoje postojanje, ali suštinski radi za vlast Aleksandra Vučića. Svi protesti koje organizuje ovaj sindikat su svesno u startu osuđeni na propast, jer se i pokreću sa ciljem da se mali broj nastavnika i učitelja pojavi na protestima, koji se  potom brzo i ugase, kažu iz DS-a.

    Na taj način se fingira sindikalni rad, dok zaposleni u prosveti rade u sve nikada težim i lošijim uslovima.  

    – Iako sam bio jedan od osnivača Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije u Nišu, onog trenutka kada se sindikat stavio u službu Srpske napredne stranke – isčlanio sam se iz njega. Veliki broj mojih kolega ipak je nastavio sindikalnu borbu i gotovo svakodnevno me obaveštavaju kakve pritiske trpe zbog svojih opozicionih stavova, izjavio je Aca Jovan Krstić, član Resornog odbora za obrazovanje Demokratske stranke i profesor matematike.

    Demokratska stranka poziva sve zaposlene u obrazovanju da ne popuste pod pritiscima naprednjaka, kako bi sačuvali ono malo obrazovnog sistema koji još uvek funcioniše. 

    – Takođe, Demokratska stranka obećava svim glasačima, da će posle promena, preuzeti na sebe i obavezu i odgovornost da obrazovanje bude najznačajnija tema u Srbiji. Izlazak iz ove krize moguć je samo uz odličan obrazovan sistem i zadovoljne nastavnike i učitelje, zaključio je Krstić.

     

    Demokratska stranka saopštila je da Srpska napredna stranka, u paničnom strahu od gubitka vlasti, pokušava da iz Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije isključi sve njene članove koji otvoreno ne podržavaju vlast Aleksandra Vučića

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Batut: Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol

    Svaki drugi trinaestogodišnjak pije alkohol, pokazuju podaci Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“. Od početka godine, redovno je u saopštenjima Hitne pomoći da je zbrinuto […]