Čekić, knjige, pravda

Foto: Pixabay
Srbija

DS: Upravni sud doneo dva rešenja da bi Vučić mogao da bira

Izvor: 
013info Sub, 18/06/2022 - 11:16Još jedno ponavljanje izbora u opštini Bujanovac, na biračkom mestu broj 6 u selu Veliki Trnovac, predstavlja težak skandal u režiji režima Aleksandra Vučića, sopšeno je iz Demokratske stranke.

Naime, na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke, Ana Brnabić je izdala naredbu da se usvoji žalba Koalicije Albanaca Doline koju su prethodno odbile i Opštinska i Republička izborna komisija. Kako kažu iz DS-a, Upravni sud je zato doneo dva rešenja, jedno o odbijanju, a drugo o prihvatanju žalbe Koalicije Albanaca Doline, prepuštajući Aleksandru Vučiću da uzme ono koje mu više odgovara.

 

- Do sada neviđenu vrstu političkog bezobrazluka predstavlja optužba Ane Brnabić da su opozicione partije koje su učestvovale u lažnom dijalogu sa vlašću jedini krivci za ponavljanje izbora jer je navodno opozicija dala loša zakonska rešenja. Nažalost, sve ono na šta je ukazivala Demokratska stranka da je loše u postojećem izbornom zakonu, doživelo je svoj vrhunac u jučerašnjem danu. Upravni sud je postao igračka za ostvarivanje interesa i ispunjavanje ko zna kakvih i kome datih obećanja Aleksandra Vučića i njegov privatni uslužni servis, izgubivši svoju nezavisnost i nepristrasnost, a dobivši Anu Brnabić kao svog portparola. Da smo imali slobodne izbore kao sto je to bio slučaj od decembra 2000. do maja 2012, ne samo da bi bila formirana skupština, već bismo imali i vladu, kaže se u saopštenju DS-a.

 

Oni dodaju da je Srbija je bez institucija, bez vlade i parlamenta, dočekala jednu od najvećih svetskih kriza od završetka Drugog svetskog rata, a Aleksandar Vučić se još jednom narugao svim građanima Srbije i institucijama naše države.

- Demonstrirajući svoju samovolju, onemogućio je da Srbija zaštiti svoje interese i interese građana u uslovima globalne ekonomske, političke i bezbednosne krize, a nametnutim odlukama Upravnog suda se i kriza na unutrašnjem planu još više produbila, zaključuju iz DS-a.

 

 
MarketingNajnovije vesti