• DS: Vučića boli čak i nekoliko minuta istine na RTS-u

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Nekolicina funkcionera Srpske napredne stranke koja i dalje, uprkos svemu, javno demonstrira podršku Vučiću, juče je, po već ustaljenom obrascu, ponavljala istu priču, ovaj put veličajući i diveći se nastupu njihove uzdanice, Nevene Đurić. Na takve sinhronizovane nastupe, sada već sve malobrojnijih, jurišnika naprednjaka smo navikli. Pomalo čudi to da je i sam Vučić ponavljao istu, apsurdnu poruku o, na prvi pogled, trivijalnoj stvari – jednom u nizu blamantnih nastupa akademaca Srpske napredne stranke, navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

    Da li je predsednika Vučića zabolelo to što se po prvi put na RTS-u mogla čuti istina – da Srbijom vlada organizovani kriminal i da će pri promeni vlasti brojni političari morati u zatvor, a ne opozicione klupe? Da se u Srbiji krizom uzrokovanom pandemijom upravlja vodeći računa o rejtingu režima, a ne životima građana, pa je posledica toga da smo najgori u Evropi po broju obolelih? Ili to što ne postoji više niko ozbiljan, vaspitan i pristojan da brani mafiju koja vlada Srbijom?“ upitala je portparolka Demokratske stranke Alisa Kockar komentarišući sinoćnu izjavu predsednika Srpske napredne stranke kojom je pohvalio nastup poslanice Nevene Đurić u emisiji „Reč na reč“.

    Naime, Nevena Đurić učestvovala je u debati zajedno sa potpredsednicom Demokratske stranke Draganom Rakić i sve što su građani Srbije mogli da čuju od nje za tih sat vremena jeste samo velika količina neistina, optužbi i uvreda, bahatosti, kršenja pravila i napamet naučenih parola. Predsednik Vučić je pokušao da pripiše njeno šokantno ponašanje mladosti i neiskustvu, ističući kako je poslanica najveći talenat na političkoj sceni u poslednjih 20 godina i kako je bolja, čak, i od njega samog.

    Nameće se zaključak da je predsednik države koja je, po njegovim rečima, svetski lider u skoro svemu, a iz koje zapravo građani beže glavom bez obzira, u udarnom terminu pokrivao skandalozan nastup autentičnog predstavnika Srpske napredne stranke zbog toga što i on sam zna da je njen nastup bio katastrofalan. Pre svega zbog toga što osim uvreda, povišenog tona i neprimerenog rečnika nije imala ni jedan jedini odgovor na konstataciju da Srbijom upravlja organizovan kriminal i da je režim žrtvovao živote građana tokom pandemije zarad rejtinga,“ zaključila je Alisa Kockar.

    Nekolicina funkcionera Srpske napredne stranke koja i dalje, uprkos svemu, javno demonstrira podršku Vučiću, juče je, po već ustaljenom obrascu, ponavljala istu priču, ovaj put veličajući i diveći se nastupu njihove uzdanice, Nevene Đurić. Na takve sinhronizovane nastupe, sada već sve malobrojnijih, jurišnika naprednjaka smo navikli. Pomalo čudi to da je i sam Vučić ponavljao istu, apsurdnu poruku o, na prvi pogled, trivijalnoj stvari – jednom u nizu blamantnih nastupa akademaca Srpske napredne stranke.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]