• Dvadesetšestogodišnjak najmlađa žrtva koronavirusa u Srbiji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Meštanin Trešnjevice u opštini Paraćin, koji je rođen 1994. godine, preminuo je od posledica korona virusa, objavio je danas Štab za vanredne situacije te opštine.

    On je sa 26. godina najmlađa žrtva novog korona virusa u Srbiji do sada. Meštanin Trešnjevice, koji je lečen u Beogradu, kako je objavio komandant Štaba Saša Paunović, imao je i druge, ozbiljne, zdravstvene probleme.

    Prema najnovijim informacijama, u Paraćinu je registrovano još devet osoba pozitivnih na virus korona.

    Od devetoro novoobolelih, tri osobe rade u paraćinskim zdravstvenim ustanovama.

    Prema podacima od petka, 10. aprila, u paraćinskoj opštini 55 osoba obolelo je od virusa Kovid-19.

    Ranije danas, epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je najmlađa osoba koja je u Srbiji preminula od posledica infekcije virusom korona imala je 37 godina.

    Tiodorović je ponovo skrenuo pažnju da ni mladi nisu pošteđeni ove bolesti, jer će virus pronaći one najosetljiviji među njima.

    „Najmlađa osoba koja je preminula je bila rođena 1983. godine. To je velika tragedija. Tragedija je kada bilo ko umre, ali kada tako neko mlad, tragično završi u epidemiji, izuzetno je teško“, rekao je Tiodorović na pres konferenciji.

    On je još jednom upozorio da su i mladi ugroženi i da nisu samo prenosioci infekcije na starije, već mogu i oni da budu oboleli, pa i sa teškom kliničkom slikom do smrtnog kraja.

    „Poštujmo mere, budimo na distanci. I kada su ovako lepi dani, treba da se držimo na odstojanju, držimo samozaštite. Mislite na to, kao što mislite na život i ono što stoji pred vama“, poručio je Tiodorović.

    Odgovarajući na pitanje o obaveštavanju porodica da su njihovi srodnici preminuli od Kovida 19, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je kazao da se u bolnicama sprovode iste procedure kao za svaki drugi smrtni slučaj.

    „Nakon utvrđivanja vremena smrti preminuli pacijent se sa odeljenja prebacuje u jedinicu patologije ili sudske medicine i posle dva sata se porodica preminulog obaveštava o daljim merama i postupcima za preuzimanje tela“, rekao je Gojković.

    U Srbiji je zabeležen rast broja novozaraženih, u poslednja 24 sata 424 osobe, a ukupno je 4.054 obolelih. Preminulo je još pet osoba, ukupno 85, saopštio je Gojković.

     

    On je sa 26. godina najmlađa žrtva novog korona virusa u Srbiji do sada. Meštanin Trešnjevice, koji je lečen u Beogradu, kako je objavio komandant Štaba Saša Paunović, imao je i druge, ozbiljne, zdravstvene probleme.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]