• Dve trećine udruženja i polovina privrednika nezadovoljni učešćem u donošenju zakona

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Srbiji dve trećine udruženja i polovina privrednika smatra da se njihovi stavovi ne uvažavaju dovoljno.

    Zbog toga je potrebno jačati komunikaciju i aktivnije uključiti privredu u početne faze izrade zakonskih propisa, rečeno je na današnjoj završnoj konferenciji projekta „Javno-privatni dijalog za razvoj“.

    „Donošenje zakona i primena propisa bili bi značajno efikasniji ukoliko bi bili realizovani u saradnji sa privredom“, navodi se u saopštenju Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) koja je učestvovala u realizaciji projekta.

    Prema rečima predsednika UO NALEDA-a Vladislava Cvetkovića trenutno je za zajednički rad na reformama otvoreno 97 odsto poslovnih udruženja, 80 odsto javnog sektora i 70 odsto privrede.

    „Prema našem istraživanju, pogledi na uspešnost javno-privatnog dijaloga u praksi se značajno razlikuju. Privreda ističe da su nacrti propisa sada dostupniji na vreme i u tom segmentu je zabeležen značajan pozitivan pomak, ali moramo da imamo u vidu da i privrednici i udruženja ukazuju da je za poslednje tri godine opala njihova uključenost u regulatorni proces“, rekao je Cvetković.

    Dodao je da je u cilju promene tog trenda i jačanja međusektorske saradnje NALED pripremio Vodič za javno-privatni dijalog.

     

    U Srbiji dve trećine udruženja i polovina privrednika smatra da se njihovi stavovi ne uvažavaju dovoljno.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija