• Dvojica uhapšena zbog prevare preko veb sajta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, uhapsili su hrvatske državljane H.P. (1987) i J.K (1991) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara.

     

    Oni su osumnjičeni da su preko privrednog društva registrovanog u Srbiji „Digitalna platforma“ i internet sajta www.privredni-registar.rs dovodili u zabludu ovlašćena lica u privrednim subjektima na teritoriji Republike Srbije, tako što  su im slali uplatnice, putem pošte, da uplate  novac radi upisa u ovaj privredni registar, uz napomenu da ako to ne učine do određenog datuma moraće da uplate veći iznos.

     

    Osumnjičeni su na taj način, prikrivanjem činjenica, dovodili i održavali u zabludi ovlašćena lica u privrednim subjektima da će, uplatom traženog iznosa biti upisani u registar koji vodi neki državni organ i protivpravno prisvojili iznos od više od 6.000.000 dinara.

     

    Njima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

     

    Protiv tridesetdvogodišnjeg hrvatskog državljanina koji je osumnjičen za isto krivično delo, a za kojim policija intenzivno traga, biće podneta krivična prijava.

    Oni su osumnjičeni da su preko privrednog društva registrovanog u Srbiji Digitalna platforma i internet sajta www.privredni-registar.rs dovodili u zabludu ovlašćena lica u privrednim subjektima na teritoriji Republike Srbije, tako što  su im slali uplatnice, putem pošte, da uplate  novac radi upisa u ovaj privredni registar, uz napomenu da ako to ne učine do određenog datuma moraće da uplate veći iznos.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]