• EPS: Preminuli radnik nije imao nezgodu na radu niti neadekvatne uslove za rad

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    „Elektroprivreda Srbije“ demantovala je navode Inicijative Ne davimo Beograd da je poginuo radnik Rudarskog basena Kolubara i uputila saučešće porodici preminulog Dejana Jeremića iz Velikih Crljena.

    „Službe zadužene za bezbednost i zdravlje na radu u Kolubari i EPS-u reagovale su u najkraćem roku i obezbedile hitnu medicinsku pomoć za stradalog Jeremića. EPS ukazuje da nije došlo do bilo kakve nezgode na radu, niti pogibije zbog neadekvatnih uslova za rad. Konačni rezultati istrage daće objašnjenje šta se dogodilo, a u međuvremenu je zlonamerno i uvredljivo optuživanje nedopustivo“, stoji u saopštenju EPS-a.

    Kako se navodi, sve nadležne institucije su izašle na teren i istraga je u toku. Prema dosadašnjim informacijama, navode iz EPS-a, stradali radnik se jutros oko 8.30 časova na Glodaru 8 na „Polju D“ samo srušio kada je krenuo da otključa orman i uzme alat. Dodaju da su kolege reagovale, pozvale prvu pomoć, lekari su pokušali reanimaciju, ali nažalost nisu uspeli.

    „U skladu sa zakonima i procedurama, EPS poštuje mere bezbednosti i zdravlja na radu u svim vremenskim uslovima, a posebno kada je reč o radu na terenu u ekstremnim vremenskim uslovima. Radi zaštite života i zdravlјa zaposlenih, kao i zbog sigurnosti mehanizacije i obezbeđivanja dalјeg procesa rada u proizvodnji, u RB Kolubara svi sistemi za eksploataciju uglјa i jalovine obustavlјaju rad ukoliko dnevna temperatura pređe 36 stepeni. Temperatura se meri na mestu rada bagera u hladovini, na metar iznad zemlјe, digitalnim termometrom u toku prve i druge smene. U svim proizvodnim ograncima EPS-a, na kopovima, u termo i hidroelektranama, radnicima se obezbeđuju dovoljne količine vode i zaklon od sunca, a tamo gde je moguće ugrađeni su klima uređaji“, saopštavaju iz EPS-a.

    Podsetimo, ranije danas Inicijativa Ne davimo Beograd soapštila je da je poginuo jedan radnik (53) Rudarskog basena Kolubara koji je radio na polju D i i zatražila detaljnu istragu okolnosti koje su dovele do njegove smrti.

     

    „Elektroprivreda Srbije“ demantovala je navode Inicijative Ne davimo Beograd da je poginuo radnik Rudarskog basena Kolubara i uputila saučešće porodici preminulog Dejana Jeremića iz Velikih Crljena.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija