Krijumčareno drago kamenje i nakit Foto: Uprava carina
Srbija

(FOTO) Porodica juvelira krijumčarila drago kamenje i zlatan nakit

Izvor: 
013info/Uprava carina Pon, 27/07/2020 - 16:16Porodica juvelira krijumčarila drago kamenje i zlatan nakit

ponedeljak, 27 jul 2020.

Carinici su tokom proteklog vikenda u dva slučaja na prelazu Horgoš zaplenili zlatan nakit i po svemu sudeći drago kamenje, čija će vrednost biti utvrđena nakon ekspertize.

Krijumčareno drago kamenje i nakit
Foto: Uprava carina
zaplenjeno_drago_kamenje_na_horgosu_24_07.jpg

Prvi prekršaj je otkriven 24. jula 2020. godine, kada je oko 22 časa na red za kontrolu stigao „sitroen džamper“ belgijskih registarskih oznaka. NJime su iz Belgije ka Turskoj putovala dvojica mladića, turskih državljana.

Krijumčareno drago kamenje i nakit
Foto: Uprava carina
kesica_sa_nepoznatim_draguljima_horgos_24_07.jpg

 

Na pitanje da li imaju nešto za prijavljivanje, putnici su rekli da sa sobom nose samo lični prtljag.

Krijumčareno drago kamenje i nakit
Foto: Uprava carina
zaplenjeno_drago_kamenje_horgos_24_07_2020.jpg

Prilikom detaljne kontrole u ručnoj torbici 21-godišnjeg vozača, koji je rekao da je nezaposleni juvelir, pronađena je kesica sa 114 obrađenih kamenčića raznih boja i dimenzija, za koje se pretpostavlja da je reč o dragom kamenju.

Daljom kontrolom  su i u njegovom koferu pronađene još dve kesice pune sitnih jednobojnih kamenčića, najverovatnije brilijanata, čija će autentičnost i vrednost naknadno biti utvrđena ekspertskim veštačenjem.

Krijumčareno drago kamenje i nakit
Foto: Uprava carina
deo_zaplenjenog_dragog_kamanje_horgos.jpg

 

Petnaestak minuta kasnije je radi kontrole na ulazu u zemlju zaustavljen i „BMW“ belgijske registracije kojim je putovala četvoročlana porodica turskih državljana.

Ispostavilo se da se zapravo radi o porodici, kojoj pripadaju i dvojica mladića, kod kojih je prethodno pronađeno neprijavljeno drago kamenje.

 

Detaljnom kontrolom, u torbici kod 46-godišnjeg vozača, oca porodice, pronađeno je devetnaest različitih komada nakita, uglavnom od belog i žutog zlata.

Pored toga u prtljažniku automobila, pored rezervnog točka pronađen je kamen-mineral bledo roze boje, čiji će sastav i vrednost naknadno biti procenjeni.
MarketingNajnovije vesti