• Frilenseri najavili veliki protest ispred Skupštine 16. januara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Udruženje radnika na internetu najavilo je organizovanje velikog protesta ispred Skupštine Srbije, u subotu, 16. januara.
     
    Razlog organizovanja je, kako poručuju, da bi „rekli ne pljački radnika na internetu“. 
     
    „Država je kroz delovanje Poreske uprave ugrozila egzistenciju i budućnost desetine hiljada porodica radnika na internetu. Optužuju nas da smo utajivači poreza, da tražimo povlašćen položaj, svađaju nas sa drugima. Pozivaju se na zakon donet pre 20 godina prema kojem nismo niko – ni radnici, ni zaposleni, ni poslodavci. Ne daju nam da budemo jednaki sa drugima“, poručuju frilenseri.
     
    Kako kažu, Poreska uprava im je pred Novu godinu „poslala na hiljade čestitki i najavljuju da tek kreću na njih“, dodajući da usred pandemije žele da im uzme i do 80 odsto svega što su zaradili u proteklih pet godina. 
     
    Zahtev radnika na internetu je obustava naplate i pregovori.
     
    „Mi smo samo jedni od mnogih koji su pogođeni krizom i nepravdom – 280.000 radnika je otpušteno, 340.000 ljudi je zaraženo virusom korona, 3500 je preminulo. Zdravstveni radnici umiru na poslu kako bi nas sve zaštitili. Truju nam vazduh i stavljaju reke u cevi zbog privatnih interesa. Otimaju nam šume. Privatni izvršitelji prete da nam otmu i krov nad glavom. Budžetskoj kasi fali 4,2 milijarde evra i ta rupa se popunjava preko pleća radnika na internetu“, navode u Udruženju radnika na internetu.
     
    Protest je zakazan za subotu, 16. januar, sa početkom u 15 časova.  

    Udruženje radnika na internetu najavilo je organizovanje velikog protesta ispred Skupštine Srbije, u subotu, 16. januara.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]