• Gde ćete za doček? Ovo je pet najtraženijih destinacija u Srbiji prema sajtu Booking

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Najpoznatija platforma za online rezervaciju smeštaja Booking podelila je ekskluzivno za portal Euronews Srbija podatke o tome koje se destinacije u Srbiji najviše „bukiraju“ na njihovoj platformi za Novu godinu.

    Budući da su ove godine 1. i 2. januar neradni dani, oni koji su planirali putovanje ostali su uskraćeni za produženi vikend, te se više turista opredeljivalo za kraća putovanja po Srbiji. Stranci, tradicionalno rezervišu veće gradove koje „bije glas“ dobrog provoda, kao što su Beograd i Novi Sad.

    Naime, na listi najtraženijih je definitivno Beograd, a na drugom mestu se nalazi Zlatibor, potom Kopaonik, a tek na četvrtom mestu Novi Sad.

    Na petom mestu se našla Vrnjačka Banja.

    Što se cena tiče, najraznolikije su u Beogradu, međutim problem je ograničen broj kapaciteta, pa je tek 101 objekat dostupan u terminu Nove godine. Nekoliko butik hotela noćenje nudi po ceni od 25 i više hiljada dinara, dok u ostalim hotelima ona iznosi u proseku 15.000 dinara. Najisplativiji su tzv. „stan na dan“ koji se u proseku kreću od 20, pa do 100 evra po noćenju zavisno od lokacije i uređenosti.

    Kapaciteti na Zlatiboru su gotovo planuli što opravdava njegovo visoko drugo mesto, pa tako u novogodišnjoj čak 98 odsto kapaciteta nije raspoloživo, dok su slobodni ostali oni najskuplji.

    Noćenje na Kopaoniku je u proseku između 150 i 200 evra u novogodišnjoj noći i uglavnom su dostupni luksuzniji apartmani i hoteli, dok su jeftiniji apartmani gotovo rasprodati.

    Što se tiče ugostiteljskih objekata, ponude za Novu godinu kreću ovih dana, a mnogi su u neizvesnosti od novih epidemijskih mera koje bi mogle biti usvojene do tada. Svakako se svima pri rezervaciji naglašava da je neophodan kovid sertifikat posle 20 časova.

    Sve više Rusa želi da dočeka Novu u Srbiji

    Kako su nam rekli iz Bookinga, oni koji najviše rezervišu smeštaj za novogodišnju noć su upravo građani Srbije koji se i nalaze na prvom mestu – oni iz unutrašnjosti najviše rezervišu Beograd i Novi Sad, a oni iz dva najveća grada „beže“ u unutrašnjost.

    Na drugom mestu se nalaze Rusi, koji nisu bili uobičajeni turisti u Srbiji sve do ove jeseni, kada su počeli masovno da dolaze na vakcinaciju u Srbiju. Organizovane ture koje dovode Ruse u Srbiju sve su traženije, a oni obično posećuju Beograd i na taj način spajaju lepo i korisno.

    Još razloga zašto Rusi biraju baš Srbiju leži u tome što u našu zemlju mogu ući bez vize i imati izbor od četiri vakcine.  Kada se vrate po još jednu dozu za tri nedelje, ruskim gostima se nudi i kratak obilazak nekih od popularnih lokacija u Srbiji.

    Treće mesto zauzeli su državljani Bosne i Hercegovine, dok se na četvrtom nalaze Hrvati. Nemci i Austrijanci zauzeli su peto i šesto mesto.

     

    Najpoznatija platforma za online rezervaciju smeštaja Booking podelila je ekskluzivno za portal Euronews Srbija podatke o tome koje se destinacije u Srbiji najviše „bukiraju“ na njihovoj platformi za Novu godinu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija