• Ima li korupcije? Tablet računare plaćali 28.000 evra po komadu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Predsednik USS „Sloga“ i narodni poslanik Željko Veselinović dobio je na sudu  direktora JKP „Gradska čistoća“ Beograd Marka Popadića koji ga je privatno tužio radi navodne povrede časti  i ugleda.

     

    Popadić  je Veselinovića tužio da mu je narušio čast i ugled tako što je preko društvenih mreža kritikovao javnu nabavku 50 tablet uređaja sa pripadajućim programom i futrolom, po kome jedan uređaj košta 28.000 evra. On je na ime povrede ugleda i časti od Veselinovića tražio 475 000 dinara ili da mu se Veselinović javno izvini preko društvenih mreža i medija.

     

    Međutim, Viši sud u Beogradu je tokom postupka potvrdio da je tačno ono što je Veselinović kao predsednik sindikata i bivši odbornik u Skupštini Beograda iznosio u javnost, a to je da je Marko Popadić u proseku plaćao 32.000 evra po tabletu, kada se uračuna i PDV, zajedno sa futrolama i programima.

     

    – Sama činjenica da je po uređaju plaćeno 32.000 evra, nakon ovoga mora biti predmet ozbiljne istrage u kontekstu borbe protiv korupcije i utvrđivanje odgovornosti svih onih koji su učestvovali u ovoj javnoj nabavci, saopšteno je iz Sindikata Sloga.

     

    Sindikat dodaje da je presuda Višeg suda u Beogradu jza sindikat podsticaj da se nastavi sa iznošenjem činjenica o poslovanju komunalnih preduzeća u Beogradu, posebno javnih nabavki koje vređaju inteligenciju ljudi, poput nabavke pomenutih tableta, ali i iznajmljivanja kamiona, cisterni i još mnogo drugih stvari o čemu se ćuti ili šapuće među radnicima koji rade u teškim uslovima i nemaštini dok im se rukovodstva preduzeća bahate, rasipaju novcem i preko noći bogate.

     

    Inače, Marko Popadić je poznat kao čovek koji je otpuštao sindikalne predstavnike koji su kritikovali njegov rad, tražili bolje uslove i veće plate, poput Slobodana Nešovića, predsednika sindikata Sloga u Gradskoj čistoći, koji je neosnovano otpušten sa posla, a nakon toga čak i tužen od strane Popadića, koji od njega traži pet miliona dinara nadoknade.

     

    – Ovim se nedvosmisleno vidi da u JKP „Gradska čistoća“ postoje “sumnjive nabavke” koje se pokrivaju tužbama i koje treba što hitnije da budu predmet ozbiljne korupcijske istrage, zaključuje sindikat.

     

     

    Sama činjenica da je po uređaju plaćeno 32.000 evra, nakon ovoga mora biti predmet ozbiljne istrage u kontekstu borbe protiv korupcije i utvrđivanje odgovornosti svih onih koji su učestvovali u ovoj javnoj nabavci.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija