• „Informacija koja se ne objavljuje“: Suspendovana tri predsednika sindikata katastra

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Informaciju koju je objavilo nekoliko medija u Srbiji – da su suspendovana tri radnika Republičkog geodetskog zavoda nisu potvrdili ni predstavnici sindikata, ni RGZ, objavio je N1.
     
    Kako prenosi N1, suspenziju su dobili predsednici tri sindikata u RGZ, potvrdila je za taj portal predsednica JOS sindikata u RGZ Dijana Konstantinović.
     
    Danas kada sam došla na posao, nalog za logovanje u kompjuter mi je bio ukinut, nisam mogla da radim, a plata mi je prepolovljena, iako rešenje o privremenom udaljavanju s posla nisam dobila. Šef me je obavestio da je rešenje o mojoj suspenziji dostavljeno njemu – mejlom„, rekla je Konstantinović.
     
    Dodala je da je pre tri nedelje premeštena sa radnog mesta u Novom Sadu u Srbobran.
     
    Rešenje o privremenom udaljenju sa posla nisam dobila – ni mejlom, ni pismenim putem. Ali mi je danas bilo onemogućeno da radim„, navela je Dijana Konstantinović.
     
    Sagovornica N1 je rekla da su meru udaljenja sa rada dobili i predsednici još dva sindikata u Republičkom geodetskom zavodu – ASNS i Nezavisnost.
     
    Na pitanje da li su tačni navodi pojedinih medija da su suspendovana tri radnika RGZ zbog umešanosti u nedavni hakerski napad, ona je odgovorila da „tu ne pronalazi sebe“.
     
    I predsednik ASNS sindikata u RGZ Stevan Todorov za N1 je izjavio da pretpostavlja da su troje suspendovanih u stvari – tri predsednika sindikata.
     
    Pretpostavljam da su to troje zaposlenih koji su supendovani u stvari tri predsednika sindikata – JOS, ASNS i Nezavisnost. U poslednje vreme se vodi hajka – progon tri predsednika sindikata, koji su za suspendovanje sa posla, od današnjeg dana, pa do okončanja pokrenutih neosnovanih disciplinskih postupaka, saznali smo danas. I to na osnovu obaveštenja direktorovog sindikata – Geosindikat„, rekao je Todorov.
     
    Na pitanje portala upućeno direktoru RGZ Borku Draškoviću – da li je troje radnika RGZ suspendovano zbog umešanosti u hakerski napad – N1 je dobio odgovor: „Takvi podaci se ne objavljuju“.  
     
    Od 14. juna RGZ je, kako je saopšteno iz ove institucije, bio na meti intenzivnog hakerskog napada, pa su u RGZ zbog zaštite podataka aktivirali sve bezbednosne protokole i zaključali celokupan informacioni sistem.
     
    Kada se ceo sistem ponovo vratio u rad, direktor RGZ je za Blic naveo da je u pitanju bila „računarska sabotaža“, koja je došla iz četiri zemlje. Prema njegovim rečima, u vraćanju sistema u rad učestvovali su ruski IT stručnjaci koji štite rusku vladu, ali i američka kompanija, kao i domaći stručnjaci.
     
    Tri sindikata RGZ čiji su predsednici dobili suspenziju ukazivala su na probleme u radu katastra i uputila su u junu i julu otvorena pisma premijerki i predsedniku Srbije.
     
     

    Informaciju koju je objavilo nekoliko medija u Srbiji – da su suspendovana tri radnika Republičkog geodetskog zavoda nisu potvrdili ni predstavnici sindikata, ni RGZ, objavio je N1.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija