• Inicijativa za veći broj vaučera za odmor u Srbiji u 2022.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Udruženje „Moja Srbija“ uputilo je Vladi Srbije i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija inicijativu za odobravanje kvote od 250.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji u 2022.

    Tokom prethodnih godina bila je ustaljena praksa da se nakon osnovne kvote, naknadno puste nove količine vaučera, što je dovodilo do velikih gužvi na šalterima i do negodovanja, jer su dodatne količine potrošene za samo par časova, saopštila je „Moja Srbija“.

    Osim stvaranja nezadovoljstva među građanima koji nisu stigli da predaju formulare, kako je navedeno, takav pristup stvara i značajne probleme za ugostitelje, jer veliki broj rezervacija ostaje neiskorišćen.

    „Na osnovu sedmogodišnjeg iskustva, koliko traje akcija podele vaučera za odmor u Srbiji, zaključili smo da je 250.000 vaučera optimalna količina koja bi zadovoljila potrebe naših građana, a ovo izdvajanje ne bi predstavljalo preveliko opterećenje za državnu kasu“, rekao je Milan Ristić iz udruženja „Moja Srbija“.

    Dodao je da se akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji tokom prethodnog perioda pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija.

    „Povećanjem početne kvote vaučera stvorili bi se uslovi da građani lakše planiraju svoj odmor u Srbiji tokom 2022. godine, ugostitelji bi ravnomernije popunili svoje kapacitete i ostvarili veće prihode, turistička privreda bi i naredne godine zabeležila veliki rast, a državni budžet ne bi trpeo velike izdatke, jer bi uložena sredstva ostala u opticaju u Srbiji i veoma brzo bi se kroz poreze i doprinose vratila u državnu kasu“, naglasio je Ristić.

    U udruženju „Moja Srbija“ ističu da je subvencionisanje domaćeg turizma putem vaučera primer dobro usmerene podrške domaćoj privredi, jer od nje dobit ostvaruju i pružaoci i korisnici turističkih usluga.

    Udruženje „Moja Srbija“ uputilo je Vladi Srbije i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija inicijativu za odobravanje kvote od 250.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji u 2022.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]