• Izmešta se celo naselje u Srbiji zbog rudnika?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Stanovnici Krivelja izrazili su želju da se celo naseljeno mesto – izmesti.

    Pomoćnik ministarke rudarstva i energetike, Dejan Milijanović, rekao je danas posle zbora meštana Krivelja, da Ministarstvo rudarstva i energetike podržava pomenuti zahtev meštana za izmeštanjem celog naseljenog mesta zbog rudarskih aktivnosti, kao i da je važno da se ovo pitanje ne zloupotrebljava u političke svrhe.

    “Kao predstavnici Ministarstva danas smo u Boru na zahtev meštana Krivelja, koji su Ministarstvu izložili svoj zahtev da se izmesti celo naseljeno mesto, a ne samo jedan deo. Sada sa Gradom Borom i kompanijom ‘Ziđin koper’ radimo na tome da taj problem rešimo na način kojim će biti pre svega zadovoljni meštani Velikog Krivelja”, rekao je Milijanović, saopštilo je Ministarstvo.

    Dodao je da je njihov zadatak da ljudi u Boru žive u boljim uslovima, sa zdravijom životnom sredinom, a da se rudarske aktivnosti nesmetano odvijaju, u skladu sa svim odobrenjima i zakonskim propisima.

     

    “Nažalost, ima i nekih stranaka iz opozicije koje pokušavaju da ovo životno pitanje za ljude u Krivelju iskoriste u političke svrhe, da pokušaju da stvore sliku kako je neko došao iz čista mira da iseljava ljude, kao što su nekada govorili kako RTB Bor treba zatvoriti i da nije važno da li će kompanija opstati ili ne. Na sreću građana Bora, kompanija je opstala, danas je najveći izvoznik i zapošljava više od 5.700 radnika”, dodao je on.

    Prema njegovim rečima, otvaranjem novog rudnika „Čukaru Peki“ stvoriće se još bolja perspektiva da se poveća proizvodnja, te zaposli više ljudi.

     

    „I sve to uz bolje uslove za život i veću zaštitu životne sredine, koju će obezbediti završetak topionice i najviši ekološki standardi koji će se primenjivati u novom rudniku“, zaključio je.

     

    Stanovnici Krivelja izrazili su želju da se celo naseljeno mesto – izmesti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Isplata stipendija i kredita za učenike i studente

    Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije obaveštava učenike i studente korisnike stipendija za izuzetno nadarene učenike da isplata pete i šeste mesečne rate ovih stipendija za školsku […]

    Leto do ponedeljka, temperature i do 30 stepeni

    U Srbiji će temperatura do ponedeljka imati letnje vrednosti, do 30 stepeni. Danas će biti pretežno sunčano, a krajem dana moguća je prolazna, umerena oblačnost. Najviša temperatura daleko od […]