Vuk Jeremić
Srbija

Jeremić: Bićemo nedvosmisleno opozicija, nema „kombinacija“ sa Vučićem

Izvor: 
FoNet Pet, 13/05/2022 - 22:51


Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da će ta partija delovati „nedvosmisleno opoziciono“ i u Skupštini Srbije i u beogradskom parlamentu i da je u interesu građana i javnosti da se i ostale opozicione stranke neuvijeno izjasne po tom pitanju.

 

„Mi sigurno nećemo praviti bilo kakve kompromise i kombinacije i ići na kanabe kod Aleksandra Vučića. Bićemo centar gravitacije nesporne opozicije, koja će pobediti u većini opština na lokalnim izborima 2024. godine. Uskoro će se još jasnije pokazati ko je vera a ko nevera“, rekao je Jeremić u Kragujevcu, gde je održan sastanak sa predsednicima odbora Narodne stranke iz Šumadije i zapadne Srbije.

On je istakao da je Narodna stranka izabrala put jasnog i beskompromisnog delovanja protiv aktuelne vlasti, koja se sprema da opljačka i proćerda apsolutno sve što vredi u Srbiji.

"To je put na kojem nema zamajavanja naroda, nema skrivanja pravih i zakulisnih igara, domaćih i međunarodnih“, kazao je Jeremić.

Naglasio je da će Narodna stranka biti na čelu narodnog naboja koji će doneti promene.

„Taj trenutak nije u dalekoj budućnosti, a najvažniji korak na tom putu su naredni lokalni izbori, koji bi mogli da budu održani već sledeće godine”, rekao je Jeremić.

Jeremić je poručio da Narodna stranka „više nikada neće zavisiti od drugih“, što znači da će biti spremna da sama izađe na izbore, ali da istovremeno „okuplja sve čiji je cilj promena vlasti, a ne dogovor sa režimom“.

Prema njegovim rečima, predsednik poslaničke grupe u Skupštini Srbije biće potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Aleksić je rekao da je SNS ostvarila najlošiji rezultat od 2012. godine na izborima održanim 3. aprila, koji su bili „prvo poluvreme, jer je trend pada popularnosti vladajuće stranke nezaustavljiv“.

 

 
MarketingNajnovije vesti