Covid 19 Foto: pixabay
Srbija

Još jedan preminuli u Novom Sadu

Izvor: 
021 Pet, 27/03/2020 - 16:49

 
Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević saopštila je danas da je još jedna osoba preminula usled virusa korona u KC Vojvodine, dok za slučaj muškarca preminulog u Šapcu kaže da oni još uvek nemaju potvrđen podatak o infekciji.

Kisić je rekla da je u Srbiji, od poslednjeg obraćanja struke, juče u 15 sati, još jedna osoba preminula zbog korone, te da je smrtnost 1,52 odsto.

"Imali ste svi priliku da vidite da vam se u 'nultom vremenu' obraćamo sa podacima koje upravo dobijamo. Kada sam rekla da se desio od prethodnog obraćanja smrtni ishod, to se odnosi na smrtni ishod koji se desio u KC Vojvodine", rekla je Kisić novinarima.

 

Reč je o pacijentu koji je rođen 1958. godine, a inače je bolovao od dijabetesa.

Kada je u pitanju slučaj iz Šapca, Kisić je istakla da oni još uvek nemaju potvrđen podatak o infekciji virusom korona.

"Dobili smo podatke da se takođe radi o jednom dugogodišnjem hroničnom bolesnikom, a čim dobijemo podatke da li se radilo o infekciji ili ne, bićete blagovremeno obavešteni", rekla je Kisić.

Ponovila je da se struka trudi da sve informacije koje deli budu validne i proverene.

"Radi se o ozbiljnoj situaciji, kada je u pitanju ova pandemija, tako da bilo kakva nagađanja ne dolaze u obzir, da se bilo kakve neproverene informacije plasiraju", rekla je Kisić Tepavčević.

Ranije danas v.d. direktor šabačkog Zavoda za javno zdravlje Branko Vujković na konferenciji za novinare u tom zavodu rekao je da je muškarac star 62 godina iz Šapca, koji je preminuo 25. marta u opštoj bolnici u tom gradu, bio je pozitivan na virus korona.

Kako je rekao, on je uzorkovan odmah pošto je u bolnicu primljen sa teškom kliničkom slikom, ali je preminuo tokom noći, dok su nadležni danas potvrdili da je bio zaražen.

Prema njegovim rečima, pacijent je imao i druge zdravstvene tegobe, gojaznost, hipertenziju i dijabetes.

U Srbiji je danas do 15 časova registrovan 71 novi slučaj zaraze koronavirusom, što je ukupno potvrđenih 528.
MarketingNajnovije vesti