• Kako da platite preko NBS IPS QR koda odabirom opcije „IPS pokaži” ili „IPS skeniraj”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Uputstvo – Kako možete izvršiti kupovinu pomoću funkcije „IPS pokaži”?

    U metodu „IPS pokaži”, kao i kod svake druge kupovine, kupac dolazi na kasu, trgovac skenira proizvode i u trenutku naplate platilac (kupac) kaže trgovcu na koji način želi da izvrši instant plaćanje. Aktivira mbanking aplikaciju, pritisne funkciju „IPS pokaži”, unosi svoj PIN kod, otisak prsta ili skenira lice kako bi banka izvršila autentifikaciju i pokazuje IPS QR kod prodavcu. Prodavac skenira IPS QR kod na telefonu kupca i transakcija se izvršava u nekoliko sekundi. Kupac i prodajno mesto (kasa) dobijaju informaciju da je transakcija uspešno izvršena, nakon čega se štampa fiskalni račun i kupac može da preuzme svoju robu.



    Uputstvo – Kako da platite račune pomoću funkcije „IPS skeniraj”?

    Račune koji imaju na sebi odštampan IPS QR kod moguće je platiti pomoću mbanking aplikacije na vrlo jednostavan način. Platilac pritiskom na funkciju „IPS skeniraj” aktivira kameru na svom telefonu i skenira IPS QR kod na štampanom računu, potom bira račun s kog želi da plati i unosi PIN kod, nakon čega se prikazuju detalji naloga za plaćanje. Korisnik može da izmeni npr. iznos i nakon toga, pritiskom na opciju „Pošalji nalog”, inicira izvršenje plaćanja računa. Polja koja su važna primaocu plaćanja za dalja knjiženja, kao što je npr. poziv na broj, ne mogu se menjati kako bi se izbegla mogućnost greške.

    Kako da platite preko NBS IPS QR koda odabirom opcije IPS pokaži ili IPS skeniraj

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]