• Kažnjen zbog prodaje prepariranih ptica koje spadaju u zaštićene vrste

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Muškarac (57) iz Sombora prvostepeno je osuđen na novčanu kaznu od 50.000 dinara, jer je javno izlagao na tezgi i nudio na prodaju po jedan primerak prepariranih ptica.
     

    On je 26. januara u tom gradu nudio na prodaju po jedan preparirani primerak velike carske šljuke i kopca, kao i običnog galeba, koji spadaju u zaštićene vrste divljih životinja, saopštio je Pokrajinski zavod za zaštitu ptica.

    Na osnovu Zakona o zaštiti prirode, zabranjeno je prikrivati, držati, uzgajati, trgovati, izvoziti, prevoziti, otuđivati ili na bilo koji način pribavljati ili javno izlagati zaštićene vrste životinja.
     
    Kako se navodi, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, kao staralac strogo zaštićenih vrsta divljih životinja na području Vojvodine, podržava odluku Prekršajnog suda u Somboru.
     
    „Apelujemo na građane da ne hvataju ptice, da ne kupuju žive primerke, ni preparate, ali i da ne zatvaraju oči ako primete da ih neko hvata ili drži u kavezima već da to prijave inspekciji zaštite životne sredine ili Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode“, navodi se u saopštenju.
     

    Muškarac je osuđen na novčanu kaznu od 50.000 dinara, jer je javno izlagao na tezgi i nudio na prodaju po jedan primerak prepariranih ptica.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija