• Koliko država nudi za kuću na trasi budućeg autoputa?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Kada se nečija kuća nađe na trasi budućeg autoputa, vlasnici nemaju mnogo mogućnosti – čekaju ponudu države i za taj novac traže novi dom.
     
    Nekolicina žitelja voždovačkog sela Rakovica nisu zadovoljni ponuđenom cenom kvadratnog metra. Smatraju da tu ima posla i za ombudsmana.
     
    Miroslav Stefanović kaže da je kuću skoro renovirao i veruje da je za 75 kvadratnih metara dobio malu ponudu.
     
    Za ovu kvadraturu mi smo rekli da nećemo ispod 80.000 evra da pristanemo. Neka odluče sami, ako nam ne isplate tih 80.000, neka nam nađu nešto ovako, mi ćemo da budemo zadovoljni. Neka bude jedan kroz jedan„, navodi Stefanović.
     
    Tomislavu Zdravkoviću ovo je već drugi put da se seli zbog izgradnje puta. Pre 40 godina kuću u Medakoviću morao je da napusti iz istog razloga, pa je u selu Rakovica dobio privremeni smeštaj, koji je postao trajni sve do danas.
     
    Na primer, za 68 kvadrata ponuđeno mi je 42.000 evra. Za te pare u današnje vreme ne možeš ništa da kupiš na teritoriji Voždovca. Nismo mi tražili ne znam koliko, mi smo tražili da nam se plati 850 evra po kvadratu, da bismo koliko-toliko mogli nešto da kupimo„, naglašava Zdravković.
     
    Resorni ministar Tomislav Momirović tvrdi da su do sada ponudu prihvatile 63 od 65 porodica. Kaže da nikoga neće nasilno raseljavati, ali da im neće nuditi ni više novca.
     
    Ukoliko ljudi nisu spremni, ne žele da prihvate ovaj iznos koji je najveći na teritoriji Srbije koji je iko dobio, ne moraju, mogu da ostanu da žive u tim uslovima koji su zaista neuslovni, ali to je to„, poručuje Momirović.
     
    Odluku o tome da li će ostati u svojim domovima ili će ipak prihvatiti ponudu, ove dve porodice treba da donesu do kraja meseca.
     

    Kada se nečija kuća nađe na trasi budućeg autoputa, vlasnici nemaju mnogo mogućnosti – čekaju ponudu države i za taj novac traže novi dom.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Treći dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić

    Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, nakon što je obustavljena pretraga terena, ušla je u treći dan. Policija je saopštila da nastavlja intenzivan operativan rad radi utvrđivanja svih […]