• Kon: Apel, molba, pa i preklinjanje…

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Epidemiolog Predrag Kon upozorio je građane da je epidemiološka situacija u Srbiji daleko od povoljne.

    On se oglasio putem svog fejsbuk profila i tekao da broj onih koji se testiraju u kovid 19 u beogradskim ambulantama na dnevnom nivou ne opada poslednje dve nedelje.

    „Sa povratkom putnika iz inostranstva i polaskom u školu moguće je da dođe do povećane aktivnosti virusa. Zato se mere moraju sprovoditi, posebno zabrana okupljanja više od 30, koja je uz strogo poštovanje protiepidemijskih mera odobrena samo bioskopima i svim institucijama kulture u većem broju“, naveo je Kon.

    Kako je rekao, nema povoljnijeg trenutka za polazak u škole, jer će se za svega nekoliko nedelja situacija verovatno nešto pogoršati.

    On je ponovio da postoje pokazateljii da mlađa deca nisu dobri prenosioci virusa, a iskustva iz vrtića je da deca ekstremno retko obolevaju od kovida.

    „Ponovno punjenje bolnica koje pod naletom epidemije postaju kovid bolnice moramo zajedno sprečiti. Da pomognemo sebi i zdravstvenim radnicima. Apel molba, pa i preklinjanje za razumevanje posebno mladih ljudi. Možemo mi to… S velikim poštovanjem zbog dosadašnjeg trpljenja i razumevanjem zbog sve ogorčenosti“, napisao je dr Predrag Kon na svom profilu.

    U poslednja 24 sata na koronavirus u Srbiji testirano je 6.996 osoba, njih 75 bilo je pozitivno, dok je jedna osoba preminula.

    Podsetimo, pre dva dana, i to posle dva meseca, nismo imali nijedan smrtni slučaj od koronavirusa, međutim, juče su umrle dve osobe. U petak je testirano9.513 testiranih osoba, dok je njih 108 bilo pozitivno.

    U Srbiji je do sada na koronavirus testriano ukupno 920.852 osoba, a broj registrovanih slučajeva zaraze je 31.282. Od posledica kovida 19 umrlo je 710 ljudi.

    Epidemiolog Predrag Kon upozorio je građane da je epidemiološka situacija u Srbiji daleko od povoljne.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]