• Kon: Očekujemo nagli pad virusa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je Srbija sada u maksimumu i da bi trebalo očekivati jači pad dejstvo virusa, objavio je B92.

    On je u emisiji Prva tema na televiziji Prva rekao je da je uobičajeno za našu zemlju da od 6 do 8 nedelja traje dejstvo respiratorne infekcije.

    „Ovaj virus em je nov, pa ne znamo kojom će se brzinom prenositi. Saznali smo u međuvremenu puno toga, a suština je u tome. Očekujemo da smo najmanje na mesec dana razvukli taj proces“, kazao je Kon.

    „Normalno da postoji opasnost da se to preokrene, ako virus uđe u neku osetljivu populaciju“, pojasnio je on.

    Večeras na Prvoj televiziji od 21 sat sa svojim gostima o najaktuelnijim informacijama o koronavirusu razgovara urednica i voditeljka Jovana Joksimović.

    Koja su nova saznanja o korona virusu? Koje metode testiranja, ranog otkrivanja i lečenja se koriste? Da li smo sigurni u način prenošenja… Samo su neka pitanja o kojima će u emisiji razgovarati.

    Gosti večerašnje Prve teme su prof.dr Tanja Jovanović, virusolog i profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu; prof.dr Branimir Nestorović, pulmolog i alergolog, prim.dr Predrag Kon, epidemiolog u Gradskom zavodu za javno zdravlje, kao i Biljana Srbljanović, spisateljica i profesorka FDU.

    Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je Srbija sada u maksimumu i da bi trebalo očekivati jači pad dejstvo virusa.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]