• Kon: U Beogradu 10.000 zaraznih na ulicama

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je pred vikend na ulicama u Beogradu bilo gotovo 10.000 zaraženih korona virusom.

    „Treba reći da je Beograd imao 980 pozitivnih u jednom danu, danas će biti niži brojevi. Ako smo u subotu imali za petak 980, ja sam za Beograd rekao da može da dođe do 2.000. Pred vikend je praktično bilo 10.000 zaraznih na ulici i u takvoj situaciji je bolje ostati kod kuće“, rekao je Kon za tv Prva, prenosi B92.

    Prema njegovim rečima, trenutno nema pravnog okvira za donošenje vanrednih mera, ali treba kontrolisati i izolaciju i kućni karantin.

    „Od marta pričam da je to bilo moguće u vanrednom stanju i da je ono bilo značajno, jer nam je omogućilo efikasno delovanje“, rekao je Kon.

    On je kao netačno i groteskno ocenio to što neko smatra da je Krizni štab odgovoran za sve veći broj zaraženih, kao i da Krizni štab nosi odgovornost jer nije uspeo da ubedi građane da poštuju mere.

    „Nismo bili sposobni i niko nas nije slušao“, rekao je Kon.

    Ponašajte se kao da je policijski čas

    Kon je danas uputio apel Beograđanima da stalno nose maske i da se ponašaju kao da je uveden policijski čas od 19 do pet časova ujutru.

    Kon je rekao da se u toku ove nedelje, kao i sledeće, nalazimo u maksimumu trećeg talasa i da bi trebalo svi da se ponašaju kao da je uveden policijski čas od 19 časova do pet časova ujutru.

    „U toku ove i sledeće nedelje nalazićemo se u maksimumu (piku) trećeg talasa. U ovom periodu izbegavajte sve gužve i skupove. Ponašajte se kao da je uvedena mera zabrane kretanja od 19.00 do 05.00 časova. Ako ipak morate da izlazite iz kuće… nosite zaštitnu masku uvek, a posebno u zatvorenom prostoru“, napisao je dr Kon na svom Fejsbuk profilu.

    Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je pred vikend na ulicama u Beogradu bilo gotovo 10.000 zaraženih korona virusom.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija