• Kon: Vanredne mere mogu biti na snazi i po ukidanju policijskog časa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da ga ukidanje vanrednog stanja ne brine, jer je to isključivo vezano samo za policijski čas, te da vanredne mere i dalje mogu biti na snazi.

    Kon je to rekao na konferenciji u Palati Srbija na konstataciju novinara da se pominje da bi već krajem sledeće nedelje moglo biti ukinuto vanredno stanje i pitanje da li postoji plan kako će se stariji od 65 godina vratiti u normalan život.

    “Mi smo proglasili epidemiju i shodno zakonu o zaštiti stanovništva o zaraznoj bolesti ostale su vanredne mere koje su vrlo jasno definisane, zabrana javnog okupljanja s tim što to može da se precizira”, rekao je Kon.

    Naveo je da će verovatno ostati zabrana okupljanja u zatvorenom prostoru i ograničenje koje biti jasno definisano.

    Kon je rekao da se smanjuje procenat pozitivnih što direktno pokazuje da se smanjuje cirkulacija virusa i omogućava da se, kako kaže, malo olabave mere po pitanju zabrane kontakata.

    Kako je istakao, stari će sa ukidanjem zabrane kretanja moći da se kreću kao i ranije.

    “To neće biti moguće ograničavati zato što sa skidanjem vanrednih mera počinju potpuno normalno da se kreću. Nadam se da smo svi svesni da su stari najrizičniji i da tu više nema baš nikakve dileme i da zabrane kontakata važe za sve, ali prvenstveno zbog njih”, rekao je Kon.

    “Onog momenta kada više ne bude bilo virusa, odnosno kada više ne bude bilo osoba sa indikacijama koje treba da se testiraju, onda ćemo to javno i reći”, rekao je Kon i dodao da se to već može očekivati u junu.

    Međutim, dodao je, to ne znači da smemo da se opuštamo i mislimo da smo trajno potpuno mirni.

    “Nećemo odjavljivati epidemiju, sve dok je na snazi pandemija”, zaključio je Kon.

    Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da ga ukidanje vanrednog stanja ne brine, jer je to isključivo vezano samo za policijski čas, te da vanredne mere i dalje mogu biti na snazi.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]