• Konfuzija o prelasku svih škola na onlajn nastavu: Ministarstvo saopštilo da takvu odluku donosi Krizni štab

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Odluku o eventualnom prelasku svih škola na onlajn nastavu donosi Krizni štab.

    Dok ne bude doneta takva odluka Tim za škole će, kao i do sada, doneti odluku o modelima nastave u određenim lokalnim samoupravama koji će se primenjivati od ponedeljka, 25. oktobra, kažu u Ministarstvu prosvete.

    Odluka Tima za škole biće saopštena sutra, 22. oktobra, dodaju u resornom Ministarstvu.

    Ružić: I dalje tvrdim da situacija nije alarmantna

    Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola danas će doneti odluku da li će škole od ponedeljka kompletno preći na onlajn nastavu, izjavio je u Smederevskoj Palanci ministar Branko Ružić.

    Što se tiče obrazovnog sistema, ja i dalje tvrdim da situacija nije alarmantna u skladu sa podacima koje svakodnevno dobijam od tima za škole, rekao je Ružić.

    On je dodao da se uvek slušala struka, ali na sednici Kriznog štaba u sredu nije doneta odluka o prelasku na onlajn nastavu od ponedeljka.

    Ružić je poručio da „ne dolazi u obzir“ da se uvodi onlajn nastava za predškolske ustanove i prvi ciklus osnovnih škola, dakle od prvog do četvrtog razreda.

    To nismo radili ni u vreme kada nije bilo vakcine, pa ne vidim razlog zašto bi sada to radili, ali je važno da, po ko zna koji put, ne tražimo razloge negde drugde, nego u nama samima, odnosno u onima koji se nisu vakcinisali, rekao je Ružić.

    Ružić: Eventualni prelazak na onlajn nastavu se neće odnositi ni predškolske ustanove, niti na učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole

    Govoreći o izvođenju nastave u školama u uslovima sadašnje epidemiološke situacije, Ružić je večeras naveo da se, što se tiče prelaska na onlajn nastavu, mora imati u vidu da takvu odluku može doneti isključivo Krizni štab.

    „Ta odluka nije doneta, a sutra će, kao i svakog petka, Tim za škole objaviti koje su to jedinice lokalne samouprave u kojima će biti kombinovani ili onlajn model u srednjim školama. Ako zdravstveni deo Kriznog štaba bude predložio da je potrebno napraviti pauzu i uvesti onlajn model u nekim ili u svim sredinama, mi ćemo se naravno saglasiti sa tim, ali to se u svakom slučaju neće, niti može, odnositi na predškolske ustanove, niti na učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole“, pojasnio je ministar prosvete prilikom radne posete Vrnjačkoj Banji.

    Još jednom je naglasio da je jedino rešenje za popravljanje situacije vakcinisanje, a „ne da stalno tragamo za modelima koji možda na kraju i ne daju rezultat koji želimo“.

    „Jedini siguran rezultat je onaj koji možemo postići ako dođemo do procenta od oko 80 odsto vakcinisanih“, naveo je Ružić.

     

    Odluku o eventualnom prelasku svih škola na onlajn nastavu donosi Krizni štab.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija