• Krizni štab ove nedelje o građanima koji dolaze u Srbiju za praznike

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Krizni štab bi u narednim danima trebalo da održi sednicu, a glavna tema ovaj put biće nove mere za sve građane koji bi u narednom periodu trebalo da dođu u Srbiju za predstojeće praznike.
    Kako navodi „Blic“, ova sednica će se održati najkasnije do petka.
     
    Medicinski deo Kriznog štaba svakodnevno raspravlja o novim merama. Mi smo predloge napisali, uobličili i poslali na razmatranje. Oni se tiču prvenstveno mera za naše građane koji dolaze za novogodišnje i božićne praznike u Srbiju„, kazao je Kon za „Blic“.
     
    Među tim predlozima je uvođenje PCR testiranja pri ulasku u Srbiju, ali i potencijalni karantin i izolacija.
     
    Tu mora priprema da se napravi, moraće da budu karantini i izlolacije, o tome će biti reči na sledećem sastanku„, rekao je on.
     
    Na pitanje da li će za njih biti obavezan PCR test, on je rekao da je struka „kompletno predložila šta će da se radi“, ali i naglasio da je „zatvaranje granica nemoguće“.
     
    Predložili smo šta treba da se radi. Nema alternative, jer je alternativa ulazak velikog broja ljudi koji ne znaju da su zaraženi, razviće bolest i tražiće hospitalizaciju u Srbiji, to ne može da se očekuje da Srbija izdrži. Zatvaranje granice je nemoguće, ali ako država tako odluči mi nećemo imati ništa protiv. Jasno je da to mora tek da se raspravi„, rekao je Kon.
     
    On pojašnjava i da je odlučeno da ne bude potpunog zatvaranja, jer kada bi ga bilo, onda svakako ne bi bilo ovako velikog broja zaraženih i umrlih, ali bi istovremeno stao život.
     
    Nije na meni da to procenjujem. Nije naš najveći problem ono što se desilo, već ono što će doći. Mi moramo gledati unared, dolaze novogodišnji praznici, čak i ako uspemo sa ovim merama da malo smirimo to, sa ponašanjem kao da se ništa ne dešava imaćemo eksploziju posle Nove godine„, smatra Kon.
     
    Epidemiolog ističe da se na početku svakog sastanka vrši procena situacije, pa se onda govori o merama, a kada i da li će biti usvojene biće poznato nakon sednice, ali ističe i da se mora razmišljati o novim merama budući da naš zdravstveni sistem takav pritisak ne bi mogao da izdrži.

    Medicinski deo Kriznog štaba svakodnevno raspravlja o novim merama. Mi smo predloge napisali, uobličili i poslali na razmatranje. Oni se tiču prvenstveno mera za naše građane koji dolaze za novogodišnje i božićne praznike u Srbiju„, kazao je Kon za „Blic“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]