• Krizni štab: Vrtići će morati da se otvore iako nema stručnog opravdanja za to

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Struka neće predložiti otvaranje vrtića niti je ikada predložila, rečeno je na današnjoj konferenciji Kriznog štaba.

    Kako je naveo epidemiolog dr Predrag Kon vrtići će morati da se otvore iako nema stručnog opravdanja za to.

    Struka neće predložiti otvaranje vrtića niti je ikada predložila, ali je to visa sila. Imate situaciju da život mora da počne. Postoje određene porodice koje nemaju kome da ostave decu u tom periodu. Pogotovo ne sada ako žive odvojeno od svojih roditelja. Vrtići neće biti zapravo otvoreni već će biti otvoreni samo za te slučajeve„, rekao je Kon.

    Kon je istakao da preporučene se procedure za rad vrtića neće razlikovati od procedura koje sun a snazi kada je epidemija gripa.

    Naglasio je da za ovih sedam nedelja koliko je virus prisutan u Srbiji bilo je ukupno 88 dece koji su lečeni i samo tri slučaja koji su imali ozbiljnije kliničke slike. Kako je naveo, trenutno je 32 dece koji leže u KBC Dragiša Mišović.

    Dr Darija Kisić Tepavčević takođe je istakla da se saznanja nisu menjala kada je u pitanju osetljivost dece na ovaj virus.

    Kada je u pitanju osetljivost dece na ovaj virus, saznanja se nisu menjala. Deca jesu osetljiva za razvoj infekcija, ali po pravilu ili nemaju nikakve simptome ili imaju jako blag oblik kliničkog ispoljavanja„, zaključila je.

    Struka neće predložiti otvaranje vrtića niti je ikada predložila, rečeno je na današnjoj konferenciji Kriznog štaba.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Prijava za godišnji porez na dohodak do 15. maja

    Sva fizička lica koja su u 2023. godini ostvarila dohodak u iznosu većem od 4.269.564 dinara dužna su da najkasnije do 15. maja 2024. godine na portalu e-porezi provere iskazane podatke u unapred […]

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]