• Krizni štab zaseda danas: Glavna tema mogli bi da budu kafići i klubovi

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Pošto se beleži sve veći broj obolelih od korona virusa, Krizni štab danas će razmatrati mogućnost uvođenja novih epidemioloških mera.
    Sednica bi trebalo da počne u 11 časova.
     
    Kako „Blic“ nezvanično saznaje, glavna tema mogli bi da budu kafići i klubovi. Stroža mera, kada je reč o ugostiteljskim objektima bila bi potpuno zatvaranje, ali je izvesnija blaža varijanta – da se njihovo radno vreme skrati do 20 ili 21 sat.
     
    O mogućnosti uvođenja novih mera u subotu je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
     
    „Sa odlukom o eventualnom skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata ili njihovom zatvaranju, sačekaćemo dva-tri dana“, rekao je tada Vučić.
     
    Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da niko ne želi da priziva nove mere, ali da se ne beži od njih. 
     
    „Iznad svega je zdravlje građana, ali ja sam odgovoran i za ekonomiju grada, da ljudi ne gube radna mesta, da probamo da zadržimo što normalniji način života, ali i izbegnemo dalje širenje virusa. Ako ne budemo u tome uspešni, moraćemo da idemo na radikalnije mere“, ocenio je Vučević.
     
    Da je vreme za nove mere naglasio je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.
     
    „Vreme je i za pojačavanje kontrola i za pojačavanje mera, mislim da je sad trenutak da uvedemo nove mere, da ih oročimo na određeni period, pratimo rezultate i da se tome prilagođavamo“, izjavio je Radojičić. On je istakao da je javni prvoz jedna od tačaka koja nosi svoje rizike svuda u svetu, ali da nije ključna.
     
    „Naravno da prevoz mora da funkcioniše i većina građana nosi maske. Ali javni prevoz nije ključna tačka kada je prenošenje virusa u pitanju, već su to žurke, noćni klubovi, mesta gde se u zatvorenom prostoru bez maske provodi više vremena“, rekao je Radojičić.
     
    Kako je najavio epidemiolog Predrag Kon, na sednici Kriznog štaba govoriće se o tome da zimski raspust bude u isto vreme za učenike u Vojvodini i centralnoj Srbiji. Iako prethodnih dana to nije bila opcija, nije isključeno ni da se eventualno razmotri produžetak jesenjeg školskog raspusta, koji je u toku.
     
    Takođe, mera kojoj su pribegle pojedine lokalne samouprave, poput Novog Sada, o zatvaranju bazena, spa i velnes centara, mogla bi da bude preporučena za uvođenje na teritoriji cele zemlje.
     
    Epidemiolozi ne kriju ni da nisu odustali od eventualnog obavezno nošenja maske na otvorenom, ali u svim prilikama.

    Pošto se beleži sve veći broj obolelih od korona virusa, Krizni štab danas će razmatrati mogućnost uvođenja novih epidemioloških mera.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]