• Krizni štab zaseda u podne zbog nepovoljne epidemiološke situacije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Krizni štab za suzbijanje korona virusa održaće sednicu danas u podne. Premijerka Ana Brnabić pre dva dana je rekla da se trenutno ne planira pooštravanje mera, kao i da bi bilo pogrešno da se sada zatvore škole.
     
    Prema rečima ministra prosvete Branka Ružića, na Kriznom štabu će se razgovarati o eventualnom produžetku jesenjeg raspusta za osnovce, koji, inače, nemaju učenici u Vojvodini.
     
    Član Kriznog štaba Branislav Tiodrović rekao je juče da je, kada broj novozaraženih pređe 2.000, što se u Srbiji dogodilo, jedina efikasna mera zatvaranje svih ugostiteljskih objekata posle 21 čas i ograničenje okupljanja na najviše petoro ljudi.
     
    Kako je naveo član štaba Predrag Kon, epidemiološka situacija se pogoršava i iz nepovoljne prelazi u vanrednu, te da treba izbegavati masovne skupove i rizične kontakte.
     
    Kada su u pitanju nove mere koje se mogu očekivati na sednici Kriznog štaba, Kon je kazao da se i mere koje već postoje ne poštuju, do, kako je naveo, granice neprihvatljivog.
     
    „Mere koje mogu još da se donesu su relativno male. Eventualno smanjenje javnog okupljanja na manji broj od 30 – što se i sada ne poštuje već nedeljama i mesecima. Duže vreme pričamo o tome, bar mi iz medicinskog dela kriznog štaba i upozoravamo nadležne da mere moraju da se sprovode“, istakao je Kon, a upitan ko je odgovoran zbog toga, kazao da je „odgovornost na nadležnima, ko god to bio“.
     
    Juče je u Srbiji zabeleženo 2.181 novih slučajeva, na testiranih 12.480 osoba, a za 24 sata je preminulo 11 pacijenata.

    Krizni štab za suzbijanje korona virusa održaće sednicu danas u podne. Premijerka Ana Brnabić pre dva dana je rekla da se trenutno ne planira pooštravanje mera, kao i da bi bilo pogrešno da se sada zatvore škole.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija