Bogoljub Karić youtube/printscreen
Srbija

KURIR: Obustavljen postupak protiv Bogoljuba Karića

Izvor: 
Kurir Pet, 23/09/2016 - 18:50


Vlasnik „BK grupe“ i lider PSS sada bez problema može da se vrati u Srbiju, jer ga više ne terete za malverzacije u „Mobtelu“, pa je i crvena poternica protiv njega povučena.

Bogoljub Karić, koji je punih 10 godina bio u bekstvu, sada je slobodan čovek i više ne mora da strahuje od hapšenja, pošto je Viši sud u Beogradu obustavio postupak koji je vođen protiv njega zbog zloupotreba u vezi s „Mobtelom“.  Kako Kurir ekskluzivno saznaje, sud je obustavio postupak, pošto je došlo do zastarevanja krivičnog gonjenja, i poternica za bivšim vlasnikom „Mobtela“ je povučena.

Karić je, podsetimo, pod istragom bio od 2006. godine zbog sumnje da je kao odgovorno lice sa još 13 osumnjičenih od 1998. do 2005. zloupotrebama oštetio kompaniju „Mobtel“ za oko 60 miliona evra.  Za njim i njegovim bratom Sretenom crvena Interpolova poternica bila je raspisana početkom 2006, a prvi put optužnica je protiv njih podignuta 2010. Viši sud u Beogradu optužnicu je više puta vraćao na dopunu, ali je u međuvremenu sud obustavio postupak, takođe zbog zastarevanja, i protiv još nekoliko osumnjičenih, dok je protiv njegovog brata Sretena, koji je bio generalni direktor te kompanije, postupak obustavljen zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Više o ovome pročitajte na sajtu Kurira.

 

Karić Kurir
printscreen
karic_2.jpg
 


MarketingNajnovije vesti