• Mali maturanti polažu test iz matematike

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Budući srednjoškolci od 9 do 11 časova polažu završni ispit iz matematike. Učenicima je preporučeno da nose zaštitne maske, dok su za nastavnike obavezne.

    Učenici osmog razreda do petka polažu završne ispite. Danas polažu test iz matematike, dok ih sutra čeka kombinovani test. Juče su polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a rešenja zadataka mogu da pogledaju i na našem sajtu.
    Na ispit iz matematike učenici treba da ponesu đačku knjižicu sa overenom fotografijom i upisanim identifikacionim brojem učenika, grafitnu olovku, plavu hemijsku olovku, gumicu, lenjir, trougao i šestar, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

    Odgovori napisani grafitnom olovkom, kao ni prepravljani odgovori napisani hemijskom olovkom, neće biti priznati pri bodovanju.

    Maske se učenicima preporučuju, za nastavnike su obavezne 

    Učenici završni ispit polažu u učionici u kojoj dežuraju po dva nastavnika.

    Preporučeno je i da učenici nose zaštitne maske, dok njihovo nošenje predstavlja obavezu za nastavnike.

    U jednoj učionici biće najviše devet učenika, koji će biti raspoređeni na propisanoj udaljenosti na osnovu preporuka epidemiološke službe.

    Na završnom ispitu nije dozvoljeno korišćenje mobilnih telefona, digitrona, beležaka, papira, niti drugih materijala koji ne spadaju u propisan pribor za ispit.

    Na svakom pojedinačnom testu učenik rešava 20 zadataka.

    Preliminarni rezultati 23. juna

    Na osnovu uspeha iz šestog, sedmog i osmog razreda đaci mogu da osvoje najviše 60 bodova, a sa male mature 40 poena, odnosno najviše po 13 bodova na testu iz srpskog/maternjeg jezika i matematike i 14 bodova na kombinovanom testu.

    Završni ispit polaže oko 68.000 kandidata, dok je slobodnih mesta u srednjim školama 76,5 hiljada.

    Preliminiarni rezultati biće poznati 23. a konačni 28. juna. 

    Za one koji su bili pozitivni na kovid 19, ili imaju neke druge zdravstvene probleme, obezbeđen je avgustovski rok.

    Budući srednjoškolci od 9 do 11 časova polažu završni ispit iz matematike. Učenicima je preporučeno da nose zaštitne maske, dok su za nastavnike obavezne.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    U Srbiji dom košta od 400 do 4.802.000 evra

    Subotica je već tri godine prvi grad u Vojvodini po broju prodatih kuća, gde ih je od 2021. do 2023. prodato 3.152, a cene su bile od 1.000 do 245.000 evra. […]