• Malinović (DS): Stanje je alarmantno i nema prostora za kalkulaciju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Da li je sinoćna eksplozija u ‘Slobodi’ Čačak posledica nemara, nestručnosti ili se prikriva nešto? Faktor sreće i ovaj put je sprečio teže posledice, ali činjenica je da šta god da se dešava, to postaje opasno po građane i okolinu,“ upozorio je Sreto Malinović, predsednik Resornog odbora Demokratske stranke za bezbednost i odbranu.

     

    Naime, sinoć oko 20 časova desila se druga eksplozija u fabrici „Sloboda“ u proteklih 15 dana, lakše su povređena 3 radnika, a stanovništvo u najbližoj okolini fabrike je evakuisano.

     

    Ono što posebno zabrinjava jeste pitanje da li je izvršena kvalitetna analiza i temeljna kontrola stanja u fabrici i kakve mere su naložene posle prethodne havarije. Šta su od toga preduzeli menadžment i Nadzorni odbor fabrike da se podigne nivo bezbednosti i zaštite radnika i proizvodnih kapaciteta? Ima li odgovornosti nadležnog ministarstva? Mnogo je pitanja, a malo odgovora koji bi umirili građane Čačka i okoline„, izjavio je Sreto Malinović.

     

    Demokratska stranka zahteva od nadležnih organa da istraže uzroke, ustanove odgovornost i nalože mere za hitno dovođenje stanja na nivo koji bi ugroženost zaposlenih u fabrici, lokalnog stanovništva i materijalnih dobara sveo na minimum.

    „Druga eksplozija u tako kratkom toku jasno pokazuje da kadrovi Srpske napredne stranke svojom bahatom nestrućnošću uništavaju fabrike namenske industruje koje su teškom mukom obnovljene u periodu od 2001. do 2012. godine. Poražavajuće što ovakve teške nesreće, neretko i sa ljudskim žrtvama poput poslednje eksplozije u fabrici „Milan Blagojević“, ne dobijaju sudski epilog zbog svesne opstrukcije sudskog procesa od strane bahatih vlastodržaca. Stanje je alarmantno i nema prostora za kalkulaciju i improvizacije“, kaže se u saopštenju Demokratske stranke.

     

    Da li je sinoćna eksplozija u ‘Slobodi’ Čačak posledica nemara, nestručnosti ili se prikriva nešto? Faktor sreće i ovaj put je sprečio teže posledice, ali činjenica je da šta god da se dešava, to postaje opasno po građane i okolinu, upozorio je Sreto Malinović, predsednik Resornog odbora Demokratske stranke za bezbednost i odbranu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]