• Manojlović (DS): Sve učestaliji napadi na novinare posledica su Vučićeve hajke protiv medija

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović osudila je napade na novinare televizije N1 koji su izveštavali sa sinoćnog skupa u Beogradu na kojem se navodno protestovalo protiv globalizacije i obavezne vakcinacije. Ona je kao inspiratore napada označila predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ostale ljude iz vlasti koji već godinama unazad otvoreno i bezobzirno optužuju televiziju N1 i njene novinare da su nekakvi strani plaćenici koji rade protiv države Srbije i srpskog naroda. Prema njenim rečima, hajka protiv nezavisnih medija koju vodi predsednik Srbije je „simptom“ njegovog odnosa prema medijima uopšte, o kojem svedoči i skandalozna izjava o tome kako je navodno „molio svoje stranačke kolege da opoziciji daju RTS“, kao da je Radio televizija Srbije njegovo privatno vlasništvo.

     

    Napad na novinara Filipa Đurića, koji je pogođen jajetom, te ometanje „živog“ prenosa sa lica mesta i sprečavanje novinarke Vanje Đurić da se uključi u televizijski program, kako kaže, ukazuje na ideološke i druge veze nekih učesnika tog skupa sa vladajućim režimom.

     

    Pravo novinara da slobodno izveštavaju je apsolutno i nepovredivo i svako ugrožavanje tog prava je nedopustivo. Ukoliko im se pri tom ugrožava i fizički integritet, odnosno bezbednost, onda je to poseban razlog za svaku osudu i reakciju. Za svaku osudu je i Vučićeva izjava o ‘davanju RTS-a opoziciji’ i moje lično mišljenje je da tu izjavu treba da osudimo i odbacimo svi mi koji radimo u sistemu Radio televizije Srbije,“ naglasila je Tatjana Manojlović.

     

    Potpredsednica DS-a Tatjana Manojlović je posebno istakla da je glavni slogan sinoćnog skupa „Sloboda ili ništa“ ukraden od Demokratske stranke, koja pod tim sloganom već godinama unazad učestvuje i poziva na proteste protiv sadašnje vlasti. Na taj način se takođe pomaže vladajućem režimu, jer se efektna poruka kompromituje i njena „oštrica“, sa domaće vlasti, preusmerava na stranu zaveru.

    Kad saberemo činjenice da su učesnici skupa protestvovali protiv nekih apstraktnih globalista i zagovornika vakcinacije, ali ne i protiv konkretne sprege vlasti i kriminala koja je kao hobotnica svojim pipcima obavila Srbiju, te da su u odnosu prema novinarima verno oponašali vođu režima, možemo zaključiti samo to da taj režim i pojedini organizatori skupa nisu samo ideološki bliski, već da su povezani i na druge načine“, dodala je Tatjana Manojlović.

     

    Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović osudila je napade na novinare televizije N1 koji su izveštavali sa sinoćnog skupa u Beogradu na kojem se navodno protestovalo protiv globalizacije i obavezne vakcinacije. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Manje oblaka uz više temperature – do 17 stepeni

    Oblaci se razilaze i tokom dana se očekuje više sunca. Na jugu i jugoistoku zemlje je moguća slaba kiša, a na planinama ponovo sneg. U ostalim krajevima sunčano, uz malo oblaka. Jutarnja […]