• Marinika Tepić o „pljački godine“ od 60 miliona evra Telekomu, Vučić obećava ostavku i hapšenje Malog ako se dokaže

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će prvi tražiti ostavku ministra finansija Siniše Malog, ukoliko se ustanovi da je bilo ičeg protivzakonitog u odluci da se javna nabavka od 60 miliona evra dodeli firmi biznismena Igora Žeželja i Telekomu Srbija.
    Prethodno je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić javno pokazala ugovor po kome se posao izrade informacionog sistema za obračun plata u celom javnom sektoru, a koji je do sada radilo samo Ministarstvo finansija, za više od sedam milijardi dinara daje Vajrles mediji (Wireless media) Igora Žeželja, Telekomu Srbija i njihovim partnerima.
     
    Pljačka godine, tvrdi Marinika Tepić, odvija se upravo u Ministarstvu finansija. Reč je, kako kaže potpredsednica Stranke slobode i pravde, o najnovijoj kombinaciji Srpske napredne stranke.
     
    Sedam milijardi dinara, odnosno 60 miliona evra novca građana ovim ugovorom ide u džep privatniku Igoru Žeželju uz Telekom koji je u međuvremenu očerupan. Ovo je odluka koju je 11. februara potpisao Siniša Mali. Iz nje jasno vidite da je predmet ugovora izrada informacionog sistema za obračun plata. Tvrdim da je ovaj posao fantomski i postavljam pitanje kome ovo treba? Zar mi nismo obračunavali plate pre Vučića i Lučića i pre Žeželja“, upitala je Tepić.
     
    Ministar Siniša Mali odgovorio je Mariniki Tepić upravo preko medija čiji je vlasnik ugovorna strana u navedenom poslu – Igor Žeželj.
     
    Pored gotovo svakodnevnih laži koje ona iznosi javnosti, bez imalo sramote, sada počinje da kritikuje projekte koji za cilj imaju uvođenje reda i kontrole u javni sektor„, odgovorio je Mali.
     
    Na to se ponovo oglasila potpredsednica SSP, sa konstatacijom da ministar nije negirao njene navode.
     
    Ministar plagijator Mali nije svestan da je upravo potvrdio sve što sam otkrila. Da bi skrenuo temu i vređao me, upleo se i potvrdio da je sedam milijardi novca građana dao vlasniku Kurira i Telekomu koji su Vučić i Lučić već očerupali„, napisala je Tepić na Tviteru.
     
     

     
    Predsednik Vučić kaže da je ubeđen da tvrdnje o najnovijoj aferi ministra Siniše Malog nisu istinite.
     
    Uveren sam da se i ovoga puta ne govori istina i da je reč o nečemu što je potpuno normalno i potrebno, ali ukoliko ste vi u pravu, biću prvi koji će tražiti njegovu smenu i njegovo hapšenje. Ali, sam uveren da se radi o još jednoj priči kao što je ona o 24 stana, kao i sa Jovanjicom, kao i sa svakom izmišljenom aferom„, uverava Vučić.
     
    U odgovoru na pitanja N1, kompanija Vajrles medija, čiji je vlasnik Igor Žeželj, navodi da je navedeni posao dobila putem javne nabavke i da nisu tačne tvrdnje Marinike Tepić da će biti ugrožena tajnost ličnih podataka svih zaposlenih u javnom sektoru.
     
    Lični podaci građana će biti u potpunosti zaštićeni u skladu sa važećim propisima Republike Srbije, industrijskim standardima i najboljim evropskim i svetskim praksama i principima zaštite podataka o ličnosti (GDPR i drugo). Između ostalog, pristup ličnim podacima će biti omogućen samo i isključivo ovlašćenim licima unutar sistema i na način koji obezbeđuje jasnu identifikaciju i zapis o preduzetim aktivnostima„, kažu u toj kompaniji.
     
    Vajrles medija odgovara i da su sve informacije o navedenom poslu bile javno dostupne putem Portala javnih nabavki i da je svako mogao da ima uvid u odluku ministarstva.

    Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će prvi tražiti ostavku ministra finansija Siniše Malog, ukoliko se ustanovi da je bilo ičeg protivzakonitog u odluci da se javna nabavka od 60 miliona evra dodeli firmi biznismena Igora Žeželja i Telekomu Srbija.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Podrum ili parking – šta nam je potrebnije?

    Nekada su podrumske prostorije bile neizostavan deo svake stambene zgrade. Bile su korisne za skladištenje stvari koje nisu svakodnevno potrebne, poput sezonske garderobe, alata ili sportske opreme. […]