• Mediji: Izabran novi rektor Beogradskog univerziteta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Profesor dr Vladan Đokić izabran je za novog rektora Univerziteta u Beogradu.

    Kako javljaju mediji, od 41 glasa, Đokiću su pripala 23.

    Njegov protiv kandidat bila je Ivanka Popović.

    Mandat novog rektora počinje 1. oktobra i zvanično traje tri školske godine.

    Vladan Đokić (58) je nakon završenih studija na Univerzitetu u Beogradu – Arhitektonskom fakultetu (1988), magistrirao na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta Južne Kalifornije u Los Anđelesu (1991) i doktorirao na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu (1998). Gostujući je profesor na Arhitektonsko-građevinskom fakultetu u Banjaluci i Arhitektonskom fakultetu u Podgorici.

    Uoči glasanja, Đokić je naveo pet ključnih ciljeva svoje rektorske platforme.

    „Univerzitet mora da formira nove studentske programe i da ostane lider u regionu, kao vodeća institucija. Pet je ključnih ciljeva: afirmisanje strateških pozicija članica univerziteta u Beogradu, ravnopravnost i koordinacija članica Univerziteta, povećanje studentskog standarda, digitalizacija, bolja organizacija uprave BU“, rekao je.

    Ivanka Popović je istakla kvalitet BU kao ključni cilj.

    „Kvalitet je bio okosnica našeg Univerziteta. Okolnosti oko korone su izmenile način rada naravno. Zaista, neće više biti isto kao pre korone. Uspeli smo da ostvarimo članstvo u Evropskoj univerzitetskoj alijansi, pa se naši motivi mere na evropskom nivou. Na Zapadnom Balkanu smo jedini članovi ove alijanse. Najvažniji fokus jeste kvalitet“, poručila je.

    Sednici prisustvuje i gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić, koji je takođe glasao, kako je rekao, u svojstvu člana Saveta Univerziteta u Beogradu.

     

    Njegov protiv kandidat bila je Ivanka Popović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija