• Meštanin Vranja nudi bubreg onome ko mu pomogne da plati dug za struju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Porodici Mišić iz Vranja je zbog velikog duga isključena struja sredinom decembra, a jedan od članova ove porodice sada nudi bubreg onome ko mu pomogne da ovaj dug otplati.
     
    Goran Mišić iz Vranja je skrenuo pažnju javnosti objavom na društvenim mrežama da daje bubreg onome ko može da mu pomogne. Isključena mu je struja zbog duga od oko milion i 600.000 dinara za poslednjih 15 godina. Kako kaže, duga možda ne bi ni bilo da mu je firma u kojoj je radio isplatila zarade na vreme. Radio je u preduzeću koje je već 10 godina u stečaju i još čeka isplatu 42 zaostale plate. 
     
    Firma u kojoj sam radio mi duguje 600.000 dinara za plate i mislio sam da te pare dam elektrodistribuciji, međutim, nisu me isplatili„, ističe Mišić.
     
    Porodica Mišić je bez struje od 11. decembra. Deca, osnovci, domaće zadatke završavaju po dnevnom svetlu. Goran Mišić ističe da je jedino šta je imao da ponudi svoje zdravlje, odnosno bubreg. On naglašava da bubreg ne prodaje, jer zna da je to nezakonito, već nudi u zamenu onome kome stvarno treba, a ko bi njemu pomogao da namiri dug.
     
    EPS-u navode da žale zbog teškog materijalnog stanja porodice, ali podsećaju da moraju da se poštuju obaveze. Mišić je, navode, otkriven i u neovlašćenoj potrošnji, a od jula 2013. godine nije platio nijedan račun. 
     
    Članica Gradskog veća za socijalnu politiku Danijela Milosavljević kaže za RTS da se ova porodica njima nije obratila u vezi sa dugom za struju.
     
    Oni se nama nisu obratili, ali i da su se obratili, Grad nema ingerencije prema republičkim ustanovama i nije u mogućnosti da namiri troškove. Ono što sam iz medija saznala to je da postoji ogroman dug za struju„, kaže Milosavljević.
     
    U Privrednoj komori savetuju da u trenutku kad prestane isplata zarada traže od poslodavca obrazloženje i od finansijske službe dokaz da su radili. Prema Zakonu o stečaju, poverioci, među njima i zaposleni, prijave potraživanja podnose nadležnom sudu.
     
    Kad čeka deset godina, ako postoji firma, on može da se nada, ali mora da pokrene postupak za nadoknadu zarade koja nije isplaćena. Ako je firma otišla u stečaj može da se nada iz stečajne mase„, objašnjava Branislav Popović iz kancelarije Privredne komore u Vranju.
     

    Porodici Mišić iz Vranja je zbog velikog duga isključena struja sredinom decembra, a jedan od članova ove porodice sada nudi bubreg onome ko mu pomogne da ovaj dug otplati.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Svi pregledi koje treba obaviti za upis u školu

    Svake godine u aprilu mesecu počinje upis prvaka u školu. U to vreme roditelji sa svojim prvacima polako ulaze u proces priprema i planiranja svih pregleda koje je potrebno obaviti pred sam […]