• Meteorolog objasnio: „Meni nije jasno, kako vama nije jasno“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Naš poznati meteorolog NedeljkoTodorović kaže da je ovakvo vreme, koje nas „šeta“ gore – dole, zapravo karaktersitično za maj.

    „Meni nije jasno, kako vama nije jasno“, našalio se on.

    On je u Jutarnjem programu TV Prve objasnio da se tlo nije dovoljno zagrejalo, i da će to što ljudi očekuju da se desi, da nose istu majicu ujutru i uveče stići tek kada dođe leto.

    Maj je mesec sa dosta kiše, i to je uobičajeno, dodao je on, napominjući da je tako i poslednjih sto godina.

    RHMZ je inače najavio da se u Srbiji danas ponegde očekuju kratkotrajne vremenske nepogode – obilniji pljuskovi sa grmljavinom, pojava sugradice i grada i jak, olujni vetar zapadnog i severozapadnog pravca.

    Vreme će biti umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab i umeren vetar, u planinskim predelima povremeno i jak, južni i jugozapadni.

    Vetar će od sredine dana biti u pojačanju i u skretanju na zapadni i severozapadni pravac.

    Najniža temperatura biće od devet do 14, najviša od 18 na severozapadu do 25 stepeni na jugoistoku Srbije.

    U Beogradu će danas biti pretežno oblačno vreme sa kišom, posle podne i sa lokalno obilnijim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren, južni i jugozapadni vetar, koji će od sredine dana biti u pojačanju i u skretanju na zapadni i severozapadni pravac.

    Najniža temperatura biće oko 14, najviša oko 22 stepena.

    Uveče se očekuje slabljenje i postepeni prestanak padavina uz smanjenje oblačnosti.

    Meteorološke prilike će biti nepovoljne za sve osetljive osobe, naročito za astmatičare i srčane bolesnike. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolja i nervoza.

     

     

    Naš poznati meteorolog NedeljkoTodorović kaže da je ovakvo vreme, koje nas „šeta“ gore – dole, zapravo karaktersitično za maj.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Poskupeli i benzin i dizel

    U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena bezolovnog benzina biti 190 dinara po litru, navodi […]