• Mihajlović: Javna preduzeća da ne budu banije i carevine, predložiću izmene

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da se pojedina preduzeća u oblasti energetike ponašaju kao „banije i carevine“ i da će predložiti neke izmene u njima.

    Ona je na RTS-u kazala da Srbijagas i Elektroprivreda Srbija trebaju da konsoliduju poslovanje u narednih šest meseci, kako bi povećali efikasnost i kvalitet usluga, ali i kako bi povećali svoja davanja u državni budžet.

    Na pitanje da li govori o smenama ljudi koji upravljaju tim preduzećima, Mihajlović je kazala da planira promenu „upravljačkih organa“, a da će se o izmenama rukovodstva „razgovarati na Vladi“.

    Ako nema stalne koordinacije izmedju ministarstva i tih preduzeća, nema ni uspešnog poslovanja, uspešne energetike i rudarstva, kazala je Mihajlović.

    Kao prioritete ministarstva, Mihajlović navodi i razvoj strategija po kojoj bi Srbija trebala da postane energetski koridor i nezaobilazna ruta za prenos energije u regionu, završavatak termoelektrane Kostolac B 3, ali i izgradnju dovoljno kapaciteta za proizvodnju struje koja nije na ugalj.

     

    Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović ocenila je da se pojedina preduzeća u oblasti energetike ponašaju kao banije i carevine i da će predložiti neke izmene u njima.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija