• Ministar Stefanović najavio nove „nore“ za Vojsku Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pogone fabrike „Borbeni složeni sistemi“ u Velikoj Plani.

    On je najavio da će ove nedelje biti isporučeno šest novih samohodnih haubica “nora” Vojsci Srbije, ali i da fabrika trenutno radi na novih šest višenamenskih oklopnih vozila “lazar” i novim količinama borbenih oklopnih vozila “miloš”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

    „Nastavljamo razgovore sa našim partnerima iz odbrambene industrije i ovde možete da vidite kojom impresivnom brzinom se nastavlja opremanje Vojske Srbije našim domaćim naoružanjem. Ovde smo mogli da vidimo novih šest haubica ‘nora’, koje će biti isporučene ove nedelje našoj Vojsci, zatim novih šest ‘lazara’ i nove količine ‘miloša’ koje se rade“, rekao je ministar Stefanović, nakon obilaska fabrike.

    On je istakao da se razmišlja i o novim količinama složenih borbenih vozila za jedinice naše vojske, ali da se radi i na drugim razvojnim projektima.

    „U ovim vremenima veoma je važno da naša zemlja ima kapacitet da se osloni na svoju vojnu industriju i da su naši ljudi iz vojne industrije na vreme razmišljali i o materijalima i o svemu onom što je bilo potrebno, da ne bi morali danas da kupuju po najskupljim cenama. Drago mi je da su razmišljali i o proizvodnji cevi, pošto imamo našu cevaru, što pruža mogućnost da te cevi u budućnosti budu i za naše tenkove i za naša artiljerijska sredstva“, dodao je Stefanović.

    On je zahvalio na ozbiljnom radu direktoru Jugoimport SDPR-a Jugoslavu Petkoviću i direktoru SDPR-ove fabrike “Borbeni složeni sistemi” u Velikoj Plani Ognjenu Oliveriću, kao i pomoćniku ministra odbrane za materijalne resurse Nenadu Miloradoviću.

    „Velikim naporima učinili su da ovih prethodnih nekoliko godina proizvodnja u domaćoj industriji bude i impresivna i efikasna. Hvala i svim majstorima koji, kao što vidite, ovde danonoćno rade da bi naša vojska bila opremljena i naši vojnici zaštićeni na najbolji mogući način“, rekao je Stefanović.

    Današnjem obilasku sa ministrom odbrane prisustvovali su pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, direktor “Jugoimport SDPR” Jugoslav Petković, direktor fabrike “Borbeni složeni sistemi” Ognjen Oliverić i načelnik Kabineta ministra odbrane pukovnik Stevan Kotarlić.

     

    Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas pogone fabrike „Borbeni složeni sistemi“ u Velikoj Plani.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija