• Ministarstvo: Konačna lista za učeničke stipendije i kredite, obezbeđeno 764 miliona dinara

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će u školskoj 2021/22. godini stipendirati 12.600 učenika srednjih škola, dok će 521 učenik, koji se školuje za deficitarna zanimanja dobiti kredit.

     

    Ovo se radi na osnovu konkursa za dodelu učeničkih stipendija i kredita, saopšteno je iz ministarstva.

    Mesečni iznos stipendije i kredita iznosi 5.400, dinara, a isplaćuje se u deset mesečnih rata. Ministarstvo je za potrebe stipendiranja i kreditiranja učenika obezbedilo 764 miliona dinara.

     

    Na konkurs za dodelu učeničkih stipendija prijavilo se 20.708 učenika, dok se za dodelu učeničkih kredita prijavilo se 539 učenika srednjih škola koji se školuju za neko od deficitarnih zanimanja.

    Učeničke stipendije se daju nepovratno, dok se učenički krediti vraćaju u slučaju da učenik ne ispuni uslove propisane konkursom.

    Кonačna lista za učeničke stipendije i kredite: https://studenti.unicreditbank.rs/krediti-i-stipendije/pretraga-rezultata-konkursa.24.html

    Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će u školskoj 2021/22. godini stipendirati 12.600 učenika srednjih škola, dok će 521 učenik, koji se školuje za deficitarna zanimanja dobiti kredit

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija