kafic Foto: pxhere
Srbija

Mnogi ugostiteljski objekti sami prestali da rade u 22 časa

Izvor: 
Beta Uto, 26/10/2021 - 11:22Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković kaže da se primena kovid propusnica tokom noći poštovala, ali i da su mnogi ugostiteljski objekati sami prestali da rade u 22 časa.
 
Ta je slika, kako kaže, zabeležena širom Srbije, od Vranja do Subotice.
 
"Da li to govori da su poslodavci nespremni zvog svojih zaposlenih koji možda nisu vakcinisani, to ćemo videti. Mislim da to nije opravdanje, da se o ovome dosta dugo već priča i da je bilo vremena za dobre pripreme", rekao je Stamenković.
 
Ističe da se obaveze prema državi moraju poštovati jer ovo je važna protivepidemijska mera.
 
"Potrebno je da nam budu partneri. Ne da ih kažnjavamo, nego da obezbede uslove, da poštuju kovid sertifikat i da svi ili budu vakcinisani ili budu provereni, da bismo sprečili kovid 19 i ovo opterećenje zdravstvenog sistema", poručio je Stamenković.
 
Dodaje da se ne odustaje ni od dnevnih nadzora, da se kontrolišu tržni centri, hipermarketi, kao i javni saobraćaj.
 
Prema njegovim rečima, u toku prošle nedelje bilo je preko 21.000 nadzora, skoro za 85 odsto više nego početkom meseca. Broj prekršajnih naloga povećan je skoro tri puta - samo prošle nedelje pisano je skoro 500 prekršajnih naloga.
 
On je ocenio da je potrebno proširiti meru kovid propusnica sa ranijim vremenom korišćenja.
 
"Kontorlišu se i tržni centri, hipermarketi i javni saobraćaj", rekao je on i dodao da je validan jedino dokument sa portala eUprave.
 
On je dodao da su samo u toku prošle nedelje inspektori izvršili 21.000 nadzora.MarketingNajnovije vesti