Srbija

MUP: Akcija kažnjavanja vozača koji ne koriste pojas

Izvor: 
Tanjug Pet, 08/09/2017 - 15:13

Na teritoriji cele Srbije od 11. do 17. septembra sprovešće se akcija kažnjavanja svih vozača koji ne koriste sigurnosne pojaseve, kao i svih vozača koji ne prevoze decu na pravilan način, izjavio je danas načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

“To ćemo sprovesti uz pomoć Agencije za bezbednost saobraćaja, koja će u tom periodu pustiti spotove na našim medijima, a sve kako bi broj vozača koji koriste sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, bio mnogo mnogo veći”, rekao je Arsov na konferenciji za novinare, siguran da se na taj način može smanjiti i broj poginulih i povređenih u saobraćajnim nezgodama.

On je izrazio uverenje da se na taj način može smanjiti i broj poginulih i povređenih u saobraćajnim nezgodama, uz podsećanje na to da je MUP od ove godine i zvanično član Međunarodne organizacije saobraćajnih policija (TISPOL).

Arsov je najavio i akciju “Edvard”, koja će se organizovati 21. septembra, dodavši da će tog dana veliki broj policijskih službenika biti na ulicama i pokušati da, kao i prošle godine, nijedna osoba toga dana u Srbiji ne strada u saobraćajnim nesrećama.Marketing

Najnovije vesti